Politik eylem birliği

A.Zinçenko ve Mç.Tomenko, Yu.Timoşenko ile birleşti

Ukrayna’nın eski Başbakanı, Batkivşçina’nın parti lideri Yuliy Timoşenko, Eski Devlet Genel Sekreteri Aleksandr Zinçenko ve Eski Başbakan Yardımcısı Nikolay Tomenko’ ile birleştiklerini açıkladı.

Bu tür açıklamada bulunan Yuliya Timoşenko “Ukrayna-Komersant” gazetesine şöyle beyanda bulundu: “Biz Aleksandr Zinçenko’yu  kendi partimize davet ettik. O,  yцnetici komitesinde yer alacaktır. Bence, kendisi çok değerli bir insandır ve bцyle bir insanın aramızda yer alması  bizim için bir gururdur”.
Ayrıca, Eski Başbakan  M.Tomenko’nun da kendileri ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

Timoşenko :”Bana oluşturdukları gibi Ehanurova da aynı şekilde hükümeti oluşturacaklar”

Ukrayna’nın Eski Başbakanı Yuliy Timoşenko çalışmış olduğu Bakanlar Kurulu’nun Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko tarafından oluşturulduğunu ve aynı prensip yeni oluşturulacak olan hükümette de gerçekleşeceğini bildirdi.

O şöyle bildirdi:

“Bu karar Cumhurbaşkanı’nın kesin kararıydı, Bakanlar Kurulu, İl Başkanları – bunlar onun insanlarıydı ve bana ancak kendileri ile ortak dil bulup çalışmam kalmıştı. Ben, herşeye rağmen bu farklı insanlar ile ortak dil bulup son güne kadar başarı ile çalıştım.  Bana oluşturdukları gibi Ehanurova da aynı şekilde hükümeti oluşturacaklar. Yeni Kabinenin kurulmasını ise Yuliya Timoşenko “ ben bu Kabinenin içerisinde kimin yer alıp almıyacağını şuan tahmin edemem, fakat Tomenko’nun, Terehinin ve benim orada olmıyacağım kesindir” diye aşıklamalarda bulundu.

O, ayrıca partisinin yeni Bakanlar Kurulu’nun oluşmasında yer almıyacağını ve yeni atanan Başbakan’na oy vermiyeceğini de bildirdi.

1114290cookie-checkPolitik eylem birliği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.