POLONYA’DAN… Karikatürler gündemdeydi

Polonya’da gündem yeniden ısınıyor…Polonyalı Aileler Birliği lideri Roman Giertych’in yaptığı açıklamalar, Polonya’da gündemi belirledi denebilir.

Roman Giertych, çoğunluğu yabancıların elinde bulunan Polonya medyasının yeniden Polonyalılaştırılmasını için dirsek temasına geçiyor.

Giertych’in bu isteğinin ardında, Norveçli bir iş adamına ait olan ve ülkenin önde gelen gazetelerinden Rzeczpospolita’nın, dünyanın çeşitli ülkelerinde tepkilere yol açan Hz. Muhammet karikatürünü yayınlayarak Polonyalı Müslümanları kızdırması olduğu sanılıyor.

Rzeczpospolita’nın yayınladığı Hz. Muhammet’ karikatürü, Polonya’da bir ilki de beraberinde getirdi. Polonyalı Müslümanlar, Rzeczpospolita gazetesi alehine Polonya sokaklarında düzenledikleri gösterilerde önce tepkilerini dile getirmis ardından da hükümeti bu konuda duyarlı olması için uyarmışlardı.  

Hükümet içerisinde de rahatsızlık yaratan bu gelişmelerin ardından hükümet ,”Medyanın yabancılara satılması doğru mudur?” sorusuna cevap aramaya koyuldu.
Polonyalı Aileler Birliği lideri Roman Giertych’de, Polonya medyasının yabancılardan arındırılması için bu yayın organlarının hükümet tarafından geri satin alinarak yeniden Polonyalılaştırılması gerektiği fikrini ortaya atarak hükümeti bu yönde çalışmar yapılması yönünde dirsek temasına çağırıyor.  

Giertych, iktidarda bulunan Hukuk ve Adalet Partisi (PIS) lideri Jaroslaw Kaczynski’nin de desteğini alarak Polonya medyasının yabancılardan kurtarılması için gerekli girişimlere baslamış bulunuyor.

PIS lideri Kaczynski’de, “Sadece bağımsiz bir medya, Polonyalıların ilgisine hizmet edebilir” diyerek Roman Giertych’e olan gerekli desteği vereceğini resmen açıklıyor.
Polonya’da yaşanan bu gelişmeler, akıllara Türkiye’de bir süre önce tartışmalara yol açan  medya yabancılara satılsın mı, satılmasın mı? yönündeki soruları da beraberinde getiriyor.

651530cookie-checkPOLONYA’DAN… Karikatürler gündemdeydi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.