Polonyalı Naziler, göçmen aktöre saldırdı!

Ülkenin kuzeyindeki Olsztyn kentinde düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali, Nazi yanlısı faşistlerin ırkçı saldırılarına sahne oldu.  

Uluslararası Tiyatro Festivali sırasında Fas asıllı göçmen aktor Abdel M.’yi hedef alan Nazi yanlısı ırkçı faşistler, “Sen esmer ve siyahsın.Yabancıları burada istemiyoruz” diyerek, aktöre saldırıya geçtiler.

Ellerindeki bira şişeleriyle Faslı aktörün kafasına vurup, sırtından bıçaklayan Nazi yanlıları, ölümüne yaraladıkları aktörü kanlar içerisinde bırakarak olay yerinden kaçtılar. 

Saldırganların yakalanması için geniş çapta operasyon başlatan Olsztyn polisi, olay yerinden kaçan 4 Nazi yanlısını gözaltına aldı.

Polis sözcüsü Jolanta Szymulewska Ozioro, saldırının ırkçı ve yabancı düşmanlığı ile bağlantısı bulunmadığını iddia ederken, saldırının görgü tanıklarından biri olan Kamerunlu tiyatro lideri Simon Mol,”Festivalde çok sayıda aktör vardı. Aktörlerden biri kanlar içerisinde bir kişinin yerde yattığını söyledi ve koşarak olay yerine gittim. Aktör Abdel M., kanlar içerisinde yerde yatıyordu. Kendisi, Uluslararası Tiyatro Festivali’ne katılan göçmen aktörlerden biriydi” dedi.

Mol, Nazi yanlılarının saldırı öncesi aktöre “Sen esmer ve siyahsın.Yabancıları burada istemiyoruz” diye sözlü tacizde bulunduklarını belirtti.

AP’DEN TEPKİ

Avrupa Parlamentosu (AP), yabancı düşmanlığı ve ırkçı saldırıların artması üzerine Polonya’yı hoşgörüsüzlükle suçlamış ve yaptırım yapılması yönünde karar almıştı.

Polonya’nın göçmenlere karşı sergiledigi tutumun BM Göçmenler Yüksek Komisyonu’nda tartışıldığını söyleyen komisyon üyesi Maria Pamula,”Polonya’da düzenlenen ‘Göçmen Günü’ sonrasında yaptığımız ankette, Polonyalıların yüzde 72’sinin göçmenleri hoşgörüyle karşıladıkları sonucuna vardık” dedi.  

Pamula “Polonyalıların göçmenlere karşı genel olarak hoşgörülü olduklarını düşünüyorum” diye vurguladı.

Polonya’daki ırçılık ve yabancı düşmanlığının artması yetkilileri endişelendiriyor. Ülkede ırkçı ve yabancı düşmanlığı yapan 500 Web sitesi bulunuyor. Polis, bu ırkçı Web sitelerine karşı FBİ ile işbirliği yapıyor.

1132780cookie-checkPolonyalı Naziler, göçmen aktöre saldırdı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.