Posta grevinde anlaşma girişimi

Posta hizmetlerinde çalışanlar, anlaşmaya varılamaması halinde Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri olmak üzere üç ayrı greve daha gitmeyi planlıyorlar.

İletişim Hizmetlerinde Çalışanlar Sendikası (CWU), görüşmeleri sabırsızlıkla beklediklerini açıklarken Royal Mail’in yöneticisi Adam Crozier, sağduyunun üstün gelmesini umduğunu belirtti.

Bu arada gönderilmeyen posta miktarının günün sonunda beş milyona düşmesi bekleniyor. Royal Mail daha önce bu rakamı 30 milyon olarak açıklamıştı.

PROTESTOLAR

Posta işçileri aslında aylardır aralıklı olarak Royal Mail’de “modernizasyonu” amaçladığı söylenen çalışma düzenindeki değişiklikleri protesto ediyor.

Sendika temsilcileriyle işveren arasında bu hafta yapılan ve 30 saat süren görüşmelerde de bir uzlaşma sağlanamaması üzerine işçiler, geçen hafta Perşembe ve Cuma günleri greve gitmişlerdi.

Son yıllarda 63 bin çalışanının işine son veren Royal Mail, kendilerinden beklenen modernleştirme planlarını yerine getirebilmek için daha fazla kişiyi işten çıkarması gerektiğini söylüyor.

CWU, işten çıkarmaların gerekli olduğunu kabul etse de taraflar bunun boyutu, gelecekteki ödemeler ve geride kalan çalışanların koşulları konusundaki anlaşmazlıkları giderebilmiş değil. (BBC)

825640cookie-checkPosta grevinde anlaşma girişimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.