‘Posta kartları ile köprü olmak istedim’

Sergiyle ilgili olarak gazetemize bilgi veren Simpson,  “Tamamı Türkiye’den çekilmiş olan fotoğraflardan oluşan ‘Posta Kartları’ projesiyle, Türkiye ve İngiltere arasında bir köprü kurmak istedim. Sergide 23 adet İngilizce ve Türkçe olan posta kartları ile 8 adet çerçeveli resim yer alacak” dedi.


30 yıldır fotoğrafçılıkla uğraştığını söyleyen Simpson, 15 yıl BBC’de çalıştıktan sonra Türkiyeli biriyle evlendiğini ve hayatının değiştiğini söyledi.


Uzun süredir Türkiye’de yaşayan ve Türkiye’yi çok sevdiğini ifade eden sanatçı, Türkiye’deki gözlemlerini Londra’da yaşayan Türkiyeliler’le paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, “oldukça heyecanlıyım” dedi.


Sanatın insanlar arasındaki bariyerleri kaldırdığına ve sanat aracılığıyla toplumların birbirine yakınlaştığına inanan Simpson, “sanatın dili ortaktır. Özellikle görsel sanatların birleştirici bir yönü vardır. Bu nedenle sanatın gücüne inanıyorum” şeklinde konuştu.  


RenkArt’ın “Unit 22,  Wilmer Business Park, Stoke Newington Church Street, London, N16 0lW” adresindeki merkezinde 17 – 23 Şubat arasındaki sergi her gün saat 18-20 arasında ücretsiz olarak gezilebilecek.


FOTOĞRAF: Simon J.A. Simpson  ve eşi Rahime…


 

809970cookie-check‘Posta kartları ile köprü olmak istedim’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.