Postacılar düşük ücrete isyan etti

Ülkenin Gdansk, Pomeranian, Lódz, Szczecin ve Wroclaw bolgelerinde görevli binlerce postacının, düşük maaş ve çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla bir haftadır mektup dağıtmadıkları ortaya çıktı.

Grev nedeniyle cok sayıda şirket, devlet dairesi ve özel şahıslara ait mektup ve paralarında ilgili yerlere dağıtılmadığı ve bu nedene binlerce emeklinin maaş kuyruklarında beklemek zorunda kaldığı öğrenildi.  

Baltık liman kenti Gdans’ta durumun daha kritik olduğunu belirtiliyor.

POSTACILAR DERTLİ

Her gün 30 kilo yük taşımak zorunda bırakıldıklarını söyleyen Gdanslı postacılar, yerel seçimler için bedava dağıtılan reklam broşürleri nedeniyle taşıdıkları bu yükün 50-60 kiloya kadar çıktığını söylüyorlar.

Gdanskli postaci Jacek Glogowski de, “Bizi oldukça ağır torbaları taşımamız için zorluyorlar ve üstelik az maaş veriyorlar. Ücretlerin artmasını ve çalışma koşullarımızın iyileştirilmesini istiyoruz” diye ifade ediyor.

Bu arada Polonya Posta Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, posta işçilerinin sosyal ve ekonomik sorunlarının çok ciddi bir boyutta olduğunu ve hükümet yetkililerinin bu sorunların çözülmesi için gerekli duyarlılığı göstermediği bildirildi.

Posta işçilerine verilen aylık ücretin çok düşük olduğuna değinilen açıklamada, posta isçilerinin genel grev kararının ülkeyi çok kötü etkileyeceği ve konuyla ilgili hükümetin acil olarak ekonomik çözüm paketi geliştirmesi gerektiği vurgulandı.

Yetkililer, sıradan bir postacının aylık 200 Avro, konusunda uzman olan kişilerin ise en fazla 500 Avro elde ettiklerini belirtiyorlar. 

1140880cookie-checkPostacılar düşük ücrete isyan etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.