Presidente, Köle İsaura tarzı dizilere kızdı

Başkan Maduro, Köle İsaura tarzı karakterlerin rol aldığı her türden Soap Opera-sabun köpüğü gibi diziler, diye adlandırılan basit TV dizilerinin toplum ahlakını çökerttiği iddiasını bir kez daha tekrarladı.

Latin İspanyol aleminde telenovelas-televizyon romancılığı diye adlandırılan bu diziler için Chavez zamanında çıkarılmış 2004 yılı tarihli bir yasaklama kararını tekrar gündeme getiren yeni Başkan Maduro, ¨Bu diziler fuhuş, alkolizm, sigara alışkanlığı ve uyuşturucuyla, toplumsal düzeni bozan her tür yıkımı insanlara aşılamaktadır¨ diye ağır konuştu.Chavez’in yaptığı en iyi işlerden birisi olarak tarihe geçecek bulunan Cervantes’in Don Kişot romanını milyonlarca adet basıp halka bedava dağıtmasını örnek veren Başkan Maduro, herkesi dizi izlemek yerine gerçekten değeri olan romanları kitaplarda okumaya davet etti.

Dünyada en çok cinayetin işlendiği, güyâ sosyalist olmak hülyasındaki Venezüela’nın televizyon şirketleri ise Başkan’a karşı tavır aldı. Ülkede yayın yapan istasyonların hemen tamamı Brezilya hariç Latin Amerika’nın bütün ülkelerinde ekranlarda yer alıyor. Bu büyük pazarın elden kaçmasına şiddetle direnecekleri belli olan Venezüela televizyon yapımcıları, nedense tası tarağı toplayıp başka ülkelere, örneğin Kolombiya, Arjantin, Uruguay gibi yerlere taşınmaya inat gösteriyor. Buna gerekçe olarak da, dünyanın en güzel kadınlarına sahip olduğu iddia edilen Venezüela’nın sokaktan sanki kepçe atılmış gibi toplanan güzel kızlarla yapımı böylece kolaylaşmış havadan sudan dizileri gösteriliyor.

1559040cookie-checkPresidente, Köle İsaura tarzı dizilere kızdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.