Prof. Dr. Sadun Aren için tören

Törene, Aren’in ailesinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, AÜ Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, TTB Başkanı Gencay Gürsoy, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Ali Çolak, siyasiler, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.


Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Ali Çolak, törende yaptığı konuşmada, Aren’den ders almadığını ifade ederek, ancak Aren’in “hayatı boyunca herkesi aydınlattığını” söyledi.


AÜ Rektörü Nusret Aras da Aren’in çilekeş geçen bir hayat hikayesi olduğunu kaydederek, “Aren, üniversitenin kuruluşunda ve Türk ekonomik-politik hayata katkıları olan büyük bir yaşamdı” görüşünü dile getirdi.


ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ise “Onun hayatı Türkiye’de çekilen acıların ve umutların özetidir” dedi.


Törende, Aren’in asistanları da birer konuşma yaparak, ona olan özlemlerini ifade ettiler.


Törenin ardından alkışlar eşliğinde cenaze aracına kadar omuzlarda taşınan Aren’in cenazesi, Kocatepe Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Ankara’da toprağa verilecek.

1056460cookie-checkProf. Dr. Sadun Aren için tören

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.