Putin muhalifinin bürosunda radyasyon

İngiliz polisi, eski Rus ajanı Aleksandır Litvinenko’nun zehirlenerek öldürülmesinden sonra başlattığı araştırmalarda, radyoaktif madde tespit edilen yerlerden birinin Rus iş adamı Boris Berezovski’nin bürosu olduğu belirlendi.

Litvinenko’nun arkadaşı ve aynı zamanda sözcüsü olan Alex Goldfarb, İngiliz polisinin Londra’nın merkezindeki Down Street’te radyoaktif polonyum izleri bulduğunu açıkladığı adresin, Rus iş adamı Boris Berezovski’ye ait büroların adresi olduğunu söyledi ve “Bu bürolara çok sık gittim, Berezovski’nin arkadaşı olan herkes gibi Litvinenko da gitti. Bunda bir tuhaflık görmüyorum” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı olduğu bilinen Litvinenko, radyoaktif polonyum 210 izotopuyla zehirlenmesinden sonra Londra’da bir hastanede ölmüştü. İsmi açıklanmayan bir Rus gazeteci, İngiliz Mirror gazetesinde yer alan demecinde, Litvinenko’nun kendi yandaşları tarafından, Vladimir Putin’in itibarını sarsmak amacıyla öldürüldüğünü ileri sürmüştü.

Öte yandan İngiltere Başbakanı Tony Blair dün, Litvinenko’nun öldürülmesi ile ilgili yürütülen soruşturmanın hiçbir politik ya da diplomatik bariyere takılmayacağı sözü verdi. Olayın “Çok ciddi” olduğunu ifade eden Blair gerekirse Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşebileceğini de sözlerine ekledi.

İTALYAN AKADEMİSYEN DE TAHLİLDEN GEÇİYOR

Aleksandır Litvinenko’nun geçen haftaki ölümünden sonra, radyolojik testler için 3 kişinin özel bir kliniğe gönderilirken, eski Rus ajanla son görüşen kişi olan İtalyan akademisyen Mario Scaramella’nın da kendisini kötü hissettiği ve başkent Londra’ya gelerek tahlil yaptırdığı belirtildi.

1141750cookie-checkPutin muhalifinin bürosunda radyasyon

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.