Putin ve Bush’tan stratejik imza

Konu hakkında fazla bir bilgi vermekten kaçınan yetkili, “Uzmanlar geçiş dönemi ve orta vadeli ilişkilerimiz için yol haritası anlamına gelecek ortak bir deklarasyon üzerinde çalışıyorlar” dedi.

Rus haber ajansları da adını açıklamadığı bir yetkiliye dayanarak verdikleri haberde, Soçi’de imzalanacak belgede füze kalkanına da atıfta bulunulacağını kaydettiler.

Kremlin Sözcü Yardımcısı Dimitriy Peskov da gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine yaptığı açıklamada, “Sayın Putin ve Bush döneminde elde edilen tüm başarılı elbette kayıt altına almalıyız. İkili ilişkilerde elde edilen olumlu unsurları unutmaya başladık ve bu yüzden mevcut sorunları unutmadan bu olumlu unsurları kağıda dökmek son derece önemli” diye konuştu.

Rusya-ABD son dönemde özellikle Washington’ın doğu Avrupa ülkelerine yerleştirmeyi planladığı füze kalkanı ve eski Sovyet Cumhuriyetleri olan Ukrayna ile Gürcistan’ın NATO üyeliğine verdiği destek yüzünden en gergin dönemlerinden birini yaşıyor.

Moskova bu adımlara, güvenliğine yönelik tehdit oluşturduğu ve Avrupa’daki silahlanma dengesini bozacağı gerekçesiyle karşı çıkıyor.

1169580cookie-checkPutin ve Bush’tan stratejik imza

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.