Putin’den kısmi askeri seferberlik ilanı

Rusya lideri Putin, ulusa sesleniş konuşmasıyla kısmi askeri seferberlik ilan etti. Putin, Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını desteklediklerini ifade ederken, Rusya’nın toprak bütünlüğü için ‘her türlü silahı kullanmaya hazır olduklarını’ söyledi. Rus gönüllülerin Donbas’ta savaşmasının önünü açacaklarını aktaran Putin, Moskova’nın silah üretimine daha fazla harcama yapacağını da belirtti. Savunma Bakanı Şoygu da Ukrayna savaşında ölen Rus askerlerin sayısını açıkladı.

Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını desteklediklerini açıklayan Rusya Devlet Başkanı Putin, kısmi askeri seferberlik ilan etti. Kısmi askeri seferberlik ilanı bugünden itibaren geçerli olacak.

Gelen bilgilere göre, Putin’in seferberlik ilanı, ülke halkında paniğe yol açtı. Putin seferberlik ilanıyla gönüllülere Donbas’ta savaşabilmeleri için imkan sağlanacağını da belirtti.

Ülkeden çıkış yapmak isteyen Ruslar havalimanlarına akın edince uçaklarda bilet bulmak zorlaştı. Bunun üzerine uçak bileti fiyatları 5’e katlandı.

Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki 4 ayrılıkçı bölgenin, Rusya’ya katılması için referandum kararı almasının ardından, ulusa seslendi.

Batı’nın nükleer şantajına maruz kaldıklarını söyleyen Putin, toprak bütünlüğünü korumak için her türlü silahı kullanmaya hazır olduklarını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı’nın konuşmasından öne çıkanlar:

‘Batı ülkemizi yok etmek istiyor, hedefimiz Donbas’ı özgürleştirmek. Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını destekliyoruz. Batı Rusya ve Ukrayna arasında barış istemiyor. Ukrayna kalkını ölüme göndermeye çalıştılar. Batı bize nükleer şantaj yapmaya çalıştı. Toprak bütünlüğümüzü korumak için her türlü silahı kullanırız. Karşılık vermek için çok fazla silahımız var, bu bir blöf değil.

Rusya Devlet Başkanı Putin ayrıca ilerleyen zamanlarda silah üretimini artıracaklarını aktardı.

KISMİ SEFERBERLİK NE ANLAMA GELİYOR?

Vladimir Putin, kısmı seferberlikle kimlerin askere alınacağını da söyledi. Putin “Sadece şu an yedek statüsündeki, daha önce silahlı kuvvetlerde hizmet etmiş, belli askeri özelliklere ve deneyime sahip kişiler zorunlu askerlik kapsamında olacak” dedi.

RUSYA’NIN UKRAYNA’DAKi KAYBI

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, “Batılı komutanlar Kiev’de, operasyonları yürütüyorlar. Seferberlik kapsamında 300 bin yedek asker göreve çağrılacak. Bizim büyük kaynaklarımız var, 25 milyon kişi. Seferberlik için çağrılanlara cepheye gönderilmeden askeri eğitim verilecek. Ukrayna’daki özel askeri operasyonda şimdiye kadarki kayıp sayımız 5.937” açıklamasını yaptı. ntv.com.tr

2634210cookie-checkPutin’den kısmi askeri seferberlik ilanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.