Putin’e intihar bombalı mesaj

Rusya’da 4 Mart’taki seçimlerde devlet başkanı seçilen Başbakan Vladimir Putin 7 Mayıs’ta görkemli bir törenle yemin ederek yeni görevine başlayacak. Putin’nin yemin törenine günler kala Rusya Federasyonu’na bağlı Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Dağıstan’da gerçekleştirilen çifte intihar saldırısında 13 kişi yaşamını yitirdi, 120 kişi de yaralandı. Yaralananlar arasında 47 kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Dünm akşam Dağıstan’ın başkenti Mohaçkale’deki bir polis karakolu yakınlarında 15 dakika arayla bomba yüklü araçlarla iki saldırı gerçekleştirildi. Rus yetkililer, ilk saldırının bomba yüklü bir aracı kullanan intihar eylemcisi tarafından düzenlendiğini açıkladı.

15 DAKİKADA İKİ PATLAMA

İkinci bomba, ilkinden 15 dakika sonra olay yerine arama kurtarma ekiplerinin varmasının ardından patlatıldı. Patlamalarda ölenler arasında 7 polis ve 3 arama kurtarma görevlisinin bulunduğu açıklandı.

Rus basını saldırılarda 80 kilogram TNT kullanıldığını yazdı.

UMAROV SORUMLU TUTULUYOR

Rus yetkililer, intihar saldırısının arkasında Çeçen lider Doku Umarov’un olduğunu belirtiyor. Kafkasya bölgesinde son iki yılda gerçekleştirilen birçok eylemin sorumluluğunu Umarov üstlenmişti. El Kaide ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle Çeçen lider Doku Umarov, ABD tarafından da “en çok aranan terörist” listesine alınmıştı.

1 MİLYON DOLARLIK TÖREN

Devlet başkanlığı seçimini kazanan Başbakan Vladimir Putin’in 7 Mayıs’ta yapılacak yemin töreniyle birlikte verilecek yemek için hazırlıkları başladı. Bin kişinin katılması beklenen yemin töreni ve yemek için 900 bin dolar harcanacağı açıklandı. Yemekte ara sıcaklardan sonra, özel soslu kalkan ve mersin balığı, kızılcık soslu kızarmış Pekin ördeği ve avokado sunulacak.

1341380cookie-checkPutin’e intihar bombalı mesaj

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.