17.2 C
Istanbul
Thursday, March 28, 2024
Ana Sayfa TÜRKİYE Rahip Brunson’ın avukatı AYM’ye başvurdu

Rahip Brunson’ın avukatı AYM’ye başvurdu

İzmir’de “terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptı”ğı iddiasıyla yargılanan ABD’li rahip Brunson hakkındaki ”ev hapsi” kararının kaldırılması için avukatı Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, rahip Andrew Brunson’un bir an önce yurduna dönmesi gerektiğini söyledi.

ANAYASA MAHKEMESİ’NE BAŞVURU

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD’li rahip Andrew Craig Brunson‘ın ev hapsinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruldu.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelen Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt, müvekkili hakkındaki “ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı” kararına ilişkin İzmir’deki Ağır Ceza Mahkemelerine yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından aynı taleple Anayasa Mahkemesi’ne başvuru formunu gönderdi.

Avukat Halavurt’un yaptığı başvuruda, talebinin duruşmalı olarak incelenmesi, müvekkil Brunson’ın halen ”ev hapsinde olması sebebiyle” başvurunun öncelikle ele alınmasını ve tedbir kararı verilmesi talep edildi.

Tedbir talebi ile ilgili olarak müvekkili hakkındaki ev hapsi kararının kaldırılmasını talep edilen başvuruda, müvekkilinin ev hapsinde tutulmasının hukuka aykırı olduğunun tespiti ile Anayasa’nın 5. maddesinin ihlal edildiğinin tespitine karar verilmesi istendi.

2231660cookie-checkRahip Brunson’ın avukatı AYM’ye başvurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.