Çıralı’da şimdi de yıkım şoku!

Jandarma ve çevik kuvvet polislerin geniş güvenlik önlemi aldığı olaylar sırasında kısa süreli arbede yaşandı. Kemer Kaymakamı Köse, “mahkeme kararına dayalı olan uygulama bakanlığın tasarrufu” dedi.

KÖYLÜLER İŞ MAKİNELERİNİN ÖNÜNE ÇIKTI

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Ulupınar köyünün mahallesi olan Çıralı sahilinde yıkım şoku yaşanıyor. Haklarında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunduğu iddia edilen yapıların içinde yer alan 5 pansiyonu yıkmak için bu sabah bölgeye iş makineleri gönderildi. Gelişmeyi haber alan köylüler, Çıralı -Antalya yol kavşağına çıkarak iş makinelerinin bölgeye girişini engellemek üzere beklemeye koyuldu. Kemer ve Tekirova’da bölgeye gelen jandarma ekiplerinin yanısıra çevik kuvvet polisleri de güvenlik tedbiri aldı.

BEŞ PANSİYONA YIKIM ŞOKU

Yol kavşağını kapatan köylülerle güvenlik güçleri arasında kısa süreli arbede yaşanırken yıkılacak yapıların elektiriği kesildi. Çıralı’da yıkım kararının uygulanacağı yapılar arasında Rosa Pansiyon, Simay Pansiyon, EmekPansiyon, Fehim Pansiyon ve Peace Pansiyon gibi işletmeler bulunuyor. Turizm sezonu öncesinde yıkım kararının uygulanmasına tepki gösteren Çıralı köylüleri daha önce kendilerine ulaşan tebligat üzerine yetkililerle görüştüklerini ve erteleme kararı alındığını söylediler.

TURİSTLER BOŞALTILDI, AĞAÇLAR KESİLDİ

Emek Pansiyon’un sahibi Kazım Emek, pansiyonundaki dört odada turist müşteriler olduğunu belirterek, sezon öncesi uygulamaya konulan yıkım kararı karşısında mağdur olduklarını belirtti. Öte yadan hakkında yıkım kararı bulunan Fehim Pansiyon’da kalan turistlerin de boşaltılarak, bahçede bulunan meyve ağaçlarının da kesildiği öne sürüldü. Turistlerin de pansiyonun boşaltılmasına tepki gösterdiler.

KAYMAKAM KÖSE: “YIKIM YARGI KARINA DAYANIYOR”

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Kemer Kaymakamı Bayramali Köse, yıkım kararının, ormana ait olduğu belirlenen arazi üzerindeki yapılar hakkında daha önceden kesinleşmiş olan mahkeme kararlarına dayandığını belirterek, yıkım uygulamasının Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın tasarrufu olduğunu söyledi. Kendilerinden güvenlik tedbiri alınmasının istendiğini ve bunu uyguladıklarını dile getiren Köse, her yıkım uygulamasında karmaşa yaşanmasının olağan olduğunu belirterek, pansiyonlarda kalan turistlerin mağdur edilmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Köse, turistlerin başka pansiyonlara aktarılabileceğini de sözlerine ekledi.

ÇIRALI HALA PLANSIZ

Çıralı’da yıllardır bitirilemeyen koruma imar planı nedeniyle bölgedeki yapıların büyük kısmı kaçak konumunda bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlatılan plan, uzun süre bekletildikten sonra onaylanmış ancak korumayı öngörmediği iddiasıyla yargıya taşınmış ve ardından Danıştay tarafından iptal edilmişti. Çıralı köylüleri, büyük bölümü sit alanı olan Çıralı’da sezon öncesi uygulamaya konulan yıkım kararını, Çıralı sahilinin kiralanmasına karşı yaptıkları yaptıkları eylemler yüzünden kendilerine verilen bir ceza olarak yorumluyor.

FOTOĞRAFLAR

Turistler odalarında çıkartıldı, eşyalar boşaltıldı

Çıralı köylüleri iş makinelerinin önünü kesmek için yol kavşağına çıktılar ancak güvenlik görevlileri köylü

Yıkım ekipleri önce ağaçları kestiler

Çıralı’da Orman Bakanlığı ekipleri ağaç keserek güne başladı

1539150cookie-checkÇıralı’da şimdi de yıkım şoku!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.