Rambo’lara tecavüz suçlaması bitmiyor

ABD ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Mahmudiye’de geçen 12 martta 101. Hava İndirme Tümeni’nden askerlerin bir genç kadına tecavüz edip 3 akrabasıyla öldürdüğü iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 4 askerin tecavüz ve öldürme, beşinci askerin de görevini ihmal etmekle suçlandığı belirtildi.

Açıklamada, hala görev başında olan 5 askerin, çıkarıldıkları mahkemede haklarında yeterli kanıt bulunduğuna karar verildiği takdirde tecavüz ve adam öldürme suçundan yargılanacakları belirtildi. Açıklamada ayrıca, suçlanan askerlerden birinin bu saldırıyı bildirmeyip görevini ihmal etmekle suçlandığı bildirildi. 4 askerin suçlu bulunması halinde idam cezasına çarptırılması bekleniyor.

Bu tümenin eski üyesi Steven D. Green, bu olayla ilgili olarak geçen hafta ABD’nin North Carolina eyaletinde tutuklanan ilk Amerikan askeri olmuştu. Green çıkarıldığı mahkemede, masum olduğunu söylemişti. Green’in suçlu bulunması halinde idam cezasına çarptırılması bekleniyor. Irak Başbakanı Nuri El Maliki, bu davayla ilgili bağımsız soruşturma yapılmasını istemişti. ABD ordu sözcülüğünden dün yapılan açıklamada, suçlanan askerlerin sayısı 3 olarak verilmişti.

1131880cookie-checkRambo’lara tecavüz suçlaması bitmiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.