İran basını: İmparator Erdoğanla cihatçılar da kaybetti

Reformcu ve ılımlı gazeteler, AKP’nin parlamentoda çoğunluğu kaybetmesinin “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politikalarının ve etnik ve dini azınlıklara sırtını dönmesinden kaynaklandığını” öne sürdü.

Reformcu E’temad (İtimat) gazetesi AKP’nin seçimden birinci parti olarak çıkmasına rağmen tek başına hükümet kuracak çoğunluğa erişemediğine dikkat çekerek “Seçimin, hayalleri yarım kalan başarısız galibi” diyor.

Gazete başyazısında seçim sonuçlarıyla “AKP için uyarı zillerinin çaldığını” belirtti.

“Cihatçılar artık Türkiye’nin desteğine güvenemeyecek”

Resmi “İran” gazetesi de “Türkiye’deki seçimin gerçek kazananları ve kaybedenleri” başlıklı yazısında seçim sonuçlarının Irak ve Suriye’deki aşırılık yanlısı gruplar için bir yenilgi anlamına geldiğini öne sürerek “Cihatçılar, artık Türkiye’nin lojistik desteğine güvenemeyecek” dedi.

Muhafazakar gazeteler de seçim sonuçlarıyla “Osmanlı İmparatoru” dedikleri Erdoğan’ın bölgede hakimiyet kurma hayallerinin boşa çıktığını” yazdı.

İran Devrim Muhafızları’yla bağlantılı “Javan” (Civan) gazetesi ise yazısında “İmparatorun hayalleri Şam’da yıkıldı” dedi ve AKP’nin “yenilgisinin” sebebinin Erdoğan’ın yanlış Suriye politikaları” olduğunu savundu.

Aşırı muhafazakar Keyhan gazetesi de başyazısında “Erdoğan neden başarısız oldu?” başlıklı yazısında “Erdoğan’ın acı yenilgisi, sadece Osmanlı İmparatorluğu’nu canlandırma hayallerinden vazgeçmesini sağlamayacak aynı zamanda bölgesel hırslarını da dizginleyecek” dedi.

“Vatan-e Emruz” gazetesi sonucu “Osmalılık hevesinin sonu- aşırılık ve kibirin yenilgisi” sözleriyle değerlendirdi. (BBC)

1454960cookie-checkİran basını: İmparator Erdoğanla cihatçılar da kaybetti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.