İran yine gazı keserek, ABD’ye koz verdi

Bakan Güler, Hilton Otel’de düzenlenen İran İslam Cumhuriyeti resepsiyonunda bir gazetecinin İran doğal gazıyla ilgili problem olup olmadığı yönündeki sorusunu yanıtladı.


Güler, ”Biliyorsunuz. Yine aşırı soğuklar etkili oldu. Şu anda gaz gelişiyle ilgili arkadaşlarımız görüşüyorlar. Gelen miktar azaldı ve durdu ama projelerle ilgili görüşmelerimiz sürüyor biliyorsunuz” dedi.


Bundan sonra problem olup olmayacağı konusunda İran Hükümeti’nin güvence verip vermediği hususundaki bir soruya Bakan Güler, ”Urumiye ile Tebriz’i by-pass edecek bir boru hattı konusunu proje bazında görüştüklerini belirterek, bu gelişme olduğu takdirde benzer sorunların yaşanmayacağını ümit ettiklerini söyledi. Güler, şöyle devam etti:


”Onun dışında zaten ortak projelerimizle ilgili ekiplerimiz görüşmelerini sürdürüyorlar. Elektrik ile ilgili olan konuda gelişmeler tamamlanmak üzere, bitmek üzere. Yani bu proje iyi gidiyor. Petrol ve doğal gaz konusunda, özellikle doğal gaz konusundaki çalışmalarımızda da TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) aldığı dosyayı ve dataları değerlendiriyor. Bu değerlendirme olunca sizlerle görüşürüz.


””ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR”


İran’ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Gulamrıza Bagheri de doğal gaz akışıyla ilgili sorunların çözülmesi hususundaki İran’ın çabalarının sorulması üzerine şunları kaydetti:


”Sayın Bakanımız’ın söylediği gibi, o konuda işbirliğimiz devam etmektedir. Görüşmeler devam ediyor. Teknik aksaklıklar nedeniyle bazen çıkan pürüzleri de gidermeye çalışıyoruz. Onlara teknik çarelerin bulunmasına çalışıyoruz. Bizde herhangi bir problem yok. Yalnız, bize zaman lazım.”


Edinilen bilgiye göre, İran’dan Türkiye’ye doğal gaz akışı dünden itibaren sağlanamıyor.

1054990cookie-checkİran yine gazı keserek, ABD’ye koz verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.