İran’a internetten vize dönemi

İran’ı ziyaret etmek isteyen yabancı turistlerin, internetten vize alabileceği bildirildi.

Son dönemde İran’ı ziyaret eden turistlerin sayısının arttığını ifade eden Melikzade, turistlere kolaylık sağlamak için böyle bir hizmeti uygulamaya koyduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın yabancı turistlerin nükleer tesisleri ziyaret etmelerine izin verdiğini hatırlatan Melikzade, bu amaçla İran’ı ziyaret etmek isteyenlerin de bu hizmetten yararlanabileceğini belirtti.
Yabancılara nükleer tesisleri gezme izni çıkmasından sonra çeşitli gurupların “nükleer turlar” için turizm acentalarına başvurduğunu bildiren Melikzade, tesislerin yabancı turistlere ne zaman açılacağı ve ziyaretin nasıl yapılacağına ilişkin bilgi vermedi.

Melikzade, ayrıca ülkeyi ziyaret eden turist sayısını artırmak için bazı çalışmalar yaptıklarını belirterek, Orta Asya’dan turist getiren şirketlere kişi başına 10 dolar, Avrupa ve ABD’den turist getiren şirketlere de kişi başına 20 dolar vermeyi kararlaştırdıklarını kaydetti.

Kültürel Miras ve Turizm Kurumu Başkanı İsfendiyar Rahim Meşai, yabancı turistlerin nükleer tesisleri ziyaret edebileceğini, ziyaretlerin nasıl yapılacağının belirlenmesinden sonra tesislerin turistlere açılacağını bildirmişti.

1139570cookie-checkİran’a internetten vize dönemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.