İran’dan İngiltere’ye: BM’yi bu işe karıştıma

İngiltere, İran’ın BM Güvenlik Konseyi’nde kınanmasını istediğini açıklamıştı.

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (UYGK) Genel Sekreteri Ali Laricani, İngiliz hükümetinin, Basra Körfezi’nde gözaltına alınan 15 denizci konusunda “yanlış yaptığını” savunarak, “Bu tutumlarını devam ettirmeleri halinde, kadın askeri de serbest bırakmayız” dedi.

Laricani, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, olayın İran karasularında meydana geldiğinde ısrar etti ve kendilerinin konuyu olumlu şeklide incelediklerini söyledi.

İngiltere hükümetinin konuya yaklaşımının “uygun olmadığını” öne süren Laricani, “Onlar, uzman bir heyeti buraya göndermek ve konuyu incelemek yerine başka bir yönteme başvurdular. İngiltere yanlış yaptı” dedi.

Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki’nin dün, 15 denizci arasındaki kadın askerin serbest bırakılacağını açıkladığını anımsatan Laricani, “Eğer İngiltere, uygunsuz ve zorba davranışlarından vazgeçmezse biz de bu sözü yerine getirmeyeceğiz” diye konuştu.

İran televizyonunca dün görüntüleri yayımlanan esirlerden kadın asker Faye Turney’in bugün serbest bırakılması bekleniyor.

1148890cookie-checkİran’dan İngiltere’ye: BM’yi bu işe karıştıma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.