İranlı kadın gazeteciye ödül

Olof Palme Vakfı’ndan yapılan açıklamada, Pervin Ardalan’ın, İran’da kadınların eşit haklara sahip olması için sürdürdüğü tavizsiz mücadele nedeniyle ödüle layık görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Ardalan’ın arkadaşları ile birlikte yürüttüğü “Ayrımcı Yasaların Değişmesi için 1 Milyon İmza Kampanyası”nın, kadınların eşit haklara sahip olması talebine desteği artırdığı belirtildi ve kampanyanın, “kadın haklarının kazanılması için sürdürülen başarılı mücadelenin mükemmel bir örneği olduğu” belirtildi.

İran yasalarında kadınlara karşı ayrımcılık içeren düzenlemelerin kaldırılması için “1 Milyon İmza Kampanyası” adıyla sürdürülen kampanyaya katılan birçok kadın gözaltına alındı ya da hapsedildi.

İran’ın başkenti Tahran’da faaliyet gösteren Kadın Kültür Merkezinin kurucu üyesi ve 1 milyon imza kampanyasının başlatıcılarından olan Ardalan, aynı zamanda kültür merkezinin yayın organı olan “Zenistan” (Kadınlar Ülkesi) dergisinin genel yayın yönetmeni idi. Zenistan yetkililer tarafından yasaklandı. Ardalan, kadın hakları alanındaki çalışmaları nedeniyle birkaç kez sorgulandı.

Ardalan’a ödülü, 6 Martta Stockholm’de törenle verilecek.Olof Palme ödülü 2006’da eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan’a, 2005’te ise Myanmar muhalefet lideri Aung San Suu Kyi’ye verilmişti.

1167000cookie-checkİranlı kadın gazeteciye ödül

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.