İran’ın Basra Konsolosluğu kuşatıldı

İran’ın Basra Konsolosu, İngiliz askerlerinin konsolosluğu kuşatıp havaya ateş açtığını söyledi. İddiaya göre İngiliz askerler binanın içinde 10 dakika kaldı. Basra Konsolosu Muhammed Rıza Nasır Bağbn, “İngiliz askerleri yerel saatle sabah 10:00 civarında gelip konsolosluğun etrafını sardı. 20 dakika sonra değişik yönlere ateş etmeye başladılar. İngiliz askerlerinin ele geçirilmesi nedeniyle bizi rahatsız etmeye çalışıyorlar, ama bu davranış sorunu daha da ağırlaştırır” dedi. İngiliz Ordusu ise konsolosluğa karşı saldırgan harekette bulundukları iddialarını reddetti ve duyulan silah seslerinin konsoloslukla aynı caddede baskına uğrayan İngiliz konvoyundan geldiğini ileri sürdü.

İDAM EDİN ÇAĞRISI

İran’da bir grup üniversite öğrencisi de, askerlerin idam edilmesini istedi. Tutuklu kadın askerin serbest bırakılacağı haberine tepki olarak Dışişleri Bakanlığı önünde toplanan öğrenciler, “İran sınırlarına giren casusların yargılanmasını” talep etti.

Bu arada Irak’ın başkenti Bağdat’ta, 2 intihar komandosunun düzenlediği saldırılarda, ilk belirlemelere göre 80 kişi öldü. Polis kaynakları, kentin kuzeyinde sıklıkla Şiiler’in yaşadığı Şaab semtinde bulunan pazar yerine düzenlenen saldırılarda 40 kişinin de yaralandığını bildirdi.

1148970cookie-checkİran’ın Basra Konsolosluğu kuşatıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.