“Recep’in emirlerinin dışına çıkamaz!”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internet yasasını onayladı. Cumhurbaşkanı Gül yasayla ilgili olarak Twitter’dan yaptığı açıklamaya tepkiler çığ gibi büyürken, dikkat çeken bir başka tepki de CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’den geldi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül yasanın onaylanmasına Twitter hesabından paylaştığı koltuk resmi ile tepki gösterdi.

-“ALO ÇANKAYA!”-

Ana muhalefet partisi bazı temsilcileri de Gül’e tepkilerini Twitter hesaplarından dile getirdi.

Cumhurbaşkanı’na CHP adına en sert tepki ise CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’den geldi. “Alo Fatih hattını internet için kuracak yasayı onayladığını internet üzerinden duyuran Cumhurbaşkanı!” ifadesini takipçileriyle paylaşan İnce, ayrıca şöyle dedi:

“Onayla biz yeni yasayla düzelteceğiz -ki o bir özgürlük düzeltmesi değil- diyecekler, onaylayacaksın! Bu nasıl devlet adamlığı? Madem yeni yasayla düzenleme yapılacak veto edersiniz, değiştirirler, düzeltirler! Değiştirecekler, o nedenle onaylıyorum ne demek? Alo Çankaya! Cumhurbaşkanı ‘Alo Fatih’e güya tepki göstermiş! Öyleyse internette ‘Alo Fatih’ hattı kuran yasaya neden onay verdin?”

“ŞİRİN BABA GÖRÜNTÜSÜNDA YASSAHCI”

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz ise, “Bizim gibi denetim ve sansür ile eserleri yasaklananlar cumhurbaşkanını iyi anlar; o aslında şirin baba görüntüsü altında yassahcı. Halkımıza en büyük zulüm; yalanın kurumsallaşmasıdır. Kendi iktidarı için halkına yalan söylemek zalimliğin resmidir. 6 Haziran 2010 Cumhurbaşkanı; ‘Google ve Youtube yasaklayan ülkeler kategorisinde olmak istemem.’ 4 yıl sonra interneti kökten yasakla. İleri demokrasi. Yasağı ilk bozan; elmayı yiyen Adem değil mi? İnsan doğasına yasak getirmek, bu çağda iletişimi engellemeye çalışmak devekuşu misali olmaktır” dedi.

1410770cookie-check“Recep’in emirlerinin dışına çıkamaz!”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.