‘Referandum imajınızı değiştirdi’

Schröder, izolasyonların kalkmasının önemli siyasi bir hedef olduğunu söyledi. Başbakan Ferdi Sabit Soyer, AB ruhuna uygun BM parametrelerinde kalıcı bir çözüme gitme hedefi doğrultusundaki çabalarını sürdüreceklerini belirtti.


Başbakan Ferdi Sabit Soyer’in davetlisi olarak KKTC’de bulunan Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder ile Başbakan Soyer ortak basın toplantısı düzenledi.


Girne Colony Otel’de yer alan basın toplantısına, Türkiye ve KKTC basını yanında yabancı basın da büyük ilgi gösterdi.
 
Başbakan Soyer, “AB’nin ruhuna uygun çerçevede BM parametrelerinde kalıcı bir çözüme gitmek temel hedefimiz olmaya devam ediyor. Bu doğrultuda çabalarımız sürecektir” dedi.


Basın toplantısında konuşan Başbakan Schröder’in ziyaretinin dünyayla ve Avrupa’yla bütünleşmek isteyen Kıbrıs Türk halkının konumunun yeniden dünyaya gösterilmesinde ve çözüm yönünde büyük bir yeni efor ve enerjinin harcanmasına önemli bir kapı açtığını belirterek, cesaretli adımı için Schröder’e teşekkür etti.


Schröder de  Kuzey Kıbrıs’ın referandumdan sonra imajının değiştiğini, daha pozitif ve olumlu şekilde dikkat çekmeye başladığını belirterek, izolasyonların kalkması  konusunun  önemli siyasi bir hedef olduğunu vurguladı.


Schröder, AB’nin bir yerde sözünü tutarak, Kuzey Kıbrıs’a finansal katkı sağladığını, bunun önemli olduğunu ancak paradan da önemli olanın, Avrupa içinde ticaret yapabilmek olduğunu söyledi. Doğrudan ticaretin çok önemli olduğuna vurgu yapan Schröder, bununla ilgili  tüzüğün kısa sürede geçmesi temennisinde bulundu.

706060cookie-check‘Referandum imajınızı değiştirdi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.