‘Referandumu erteleyin’

Başbakanlık Merkez Bina’da bir saat süren Erdoğan-Mehdi görüşmesinde, Irak’taki son gelişmelerin ele alındığı öğrenildi.


Edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Irak’ta iç güvenlik ve istikrarın tesisine büyük önem verdiklerini belirterek, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin Bağdat’ta asayişi sağlamaya yönelik planını desteklediklerini ifade etti. Irak’ın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan’ın, Kerkük’te anayasanın öngördüğü normalleşme sürecinin henüz yerine gelmediğini, dolayısıyla referandumun ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini vurguladığı, ifade edildi.


Görüşmede ayrıca, PKK’nın Irak’taki varlığına karşı ortak mücadele konusunun da ele alındığı belirtildi. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehdi’nin de Erdoğan’a, Kerkük’ün önemli bir mesele olduğunu ve bütün tarafları tatmin edici bir çözüm bulunması için gayret gösterilmesi gerektiğini söylediği öğrenildi.


PKK’ya karşı da bazı tedbirlerin alındığını ifade eden Mehdi, Irak topraklarında terör örgütünün barınmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

1039270cookie-check‘Referandumu erteleyin’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.