‘Reformlarda ilerleme bekliyoruz’

Ahmed, Türkiye ile olan stand-by programının yedinci gözden geçirme döneminin IMF tarafından sonuçlandırılmasının ‘Şubat sonrasına’ kaldığını, Fonun bu konuda, sosyal güvenlik ve vergi idaresi reformlarına ilişkin ilerlemeleri beklediğini söyledi.


Ahmed, Washington’daki IMF merkezinde düzenlediği brifingte, IMF İcra Direktörleri Kurulunun Türkiye’nin programının yedinci gözden geçirme döneminin sonuçlandırılmasını ne zaman ele alacağının sorulması üzerine, “bu aşamada kurul toplantısının Şubatta olması beklenmiyor. Yani Şubattan sonra olacak” dedi. 


Mesud Ahmed, yedinci gözden geçirme görüşmelerinin sona ermesinin ardından 21 Aralıkta yapılan açıklamada, kurul toplantısından önce ‘bazı politika adımlarının atılması gerektiğinin’ dile getirildiğini hatırlattı.


Aynı açıklamada, bunların yerine getirilmesi durumunda gözden geçirmenin Şubat’ta sonuçlanmasının beklendiği belirtiliyordu.


IMF’nin baş sözcüsü konumundaki Ahmed, “Türk makamlarının bazı konularda ilerleme sağladığını belirtmekten memnuniyet duyuyorum. Şimdi biz, sosyal güvenlik ve vergi idaresi refomuna ilişkin de ilerleme sağlanmasını bekliyoruz. Bu, bizim beklemekte olan gözden geçirmeyi sonuçlandırmamızı sağlayacak” dedi.


Mesud Ahmed, sözlerinin sonunda “ancak bunun (gözden geçirmenin sonuçlanması) Şubat’ta gerçekleşmesi beklenmiyor. Yani Şubattan sonra olacak” dedi.


Yedinci gözden geçirme döneminin sonuçlanmasının ardından Türkiye’ye 1 milyar doların üzerindeki yeni kredi dilimi serbest bırakılacak.

1055690cookie-check‘Reformlarda ilerleme bekliyoruz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.