”Reis” filmini yaptı, FETÖ’den gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayatını konu alan ”Reis” filminin yapımcısı; 15 Temmuz gecesini anlatan ”Uyanış” filminin ise yönetmeni olan Ali Avcı, FETÖ’den gözaltına alındı.

“FETÖ üyeliği” suçundan hakkında soruşturma başlatılan ”Reis” filminin yapımcısı ve ”Uyanış” filminin yönetmeni olan Ali Avcı için gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Avcı’yı, Bağcılar’daki evine düzenlenen operasyonda gözaltına aldı.

Evde bulunun ve kendisini Hasan Aslan olarak tanıtan kişi ise polis ekiplerinin evde arama yaptığı sırada kaçmaya çalıştı. Ekiplerce yakalanan bu kişinin Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) soruşturmasında firari olarak aranan ve “ByLock” kullanıcısı olduğu tespit edilen Fetullah Karabiber olduğu belirlendi.

Yönetmen Ali Avcı ve İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nce hakkında yakalama kararı bulunan Fetullah Karabiber emniyete götürüldü.

”UYANIŞ”IN FRAGMANINDAKİ SAHNELER TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Ali Avcı’nın son filminin fragmanında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik sahneler tepki çekmişti.

”REİS” FİLMİNİN KONUSU

Adnan Menderes’in idam haberiyle başlayan film Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukluk dönemi ile belediye başkanlığına uzanan hayat hikayesini beyazperdeye yansıtıyor.

Yönetmenliğini Hüdaverdi Yavuz’un üstlendiği yapımda Recep Tayyip Erdoğan’ı Reha Beyoğlu canlandırırken, eşi Emine Erdoğan’ı ise Özlem Balcı oynuyor. Filmin müzikleri ise Yücel Arzen’e ait. Yapımcılığı ise “Kafkasör Film Akademisi & Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş.” üstleniyor.

Bu arada filmin IMDb (İnternet Film Veri Tabanı) puanı ise 10 üzerinden 1,9 olarak belirlendi.

”UYANIŞ” FİLMİNİN KONUSU

Turgut Özal’ı Adem Göçmen’in, Adnan Menderes’i de Murat Cumaoğlu’nun canlandıracağı film 15 Temmuz darbe girişimini konu alıyor. 15 Temmuz ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi hayatı, 27 Mayıs 1960 Darbesi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın şaibeli ölümü de filmde beyazperdeye taşınacak konular arasında.

2105780cookie-check”Reis” filmini yaptı, FETÖ’den gözaltına alındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.