Remzi Gür bu kez THY kampanyasında

THY, Ramsey ve Atasay’dan cazip kampanya!

Bir haftadır reklam panolarında oldukça cazip bir ilan var. Ramsey, mağazalarından alışveriş yapan müşterilerine THY bileti veriyor. Kampanyanın koşulları hele ekonomik kriz içinde olduğumuz, insanların bir lira bile harcarken 10 kere düşündüğü şu günlerde ‘kaçırılacak’ gibi değil.

Ramsey, mağazalarından yapılacak 400 liralık alışverişe yurtiçi tek yön uçak bileti, 800 liralık alışverişe yurtiçi gidiş dönüş, 1.400 liralık alışveriş içinse yurtdışı gidiş-dönüş bileti veriyor. Biletlerle 31 Mayıs 2010 tarihine kadar uçmak mümkün, yurtdışı bileti kazandıysanız bunu 3 yurtiçi biletine çevirebiliyorsunuz, hatta ve hatta bileti başkasına devredebiliyorsunuz. Bu süper bir seçenek, düşünün amcanız alışveriş yaptı ama seyahat etmeyecek bileti siz kullanabilirsiniz, hatta bileti biraz daha düşük bir fiyata başkasına bile satabilirsiniz. Böylece bir taşla iki kuş vurursunuz!

Aslında THY ve Ramsey’i bu kampanya nedeniyle kutlamak gerekir ama önce bazı sorulara yanıt verilmesi gerekiyor.

İlk soru neden Ramsey?

Ramsey, erkek giyim markalarından biri ancak Türk hazır giyim sektöründe çok sayıda aynı kalitede üretim yapan, mağazaları daha yaygın ve daha fazla bilinen markalar var. Ramsey, tercihinin altında şirketin sahibinin Başbakan’ın yakın arkadaşı, çocuklarının okul bursunu veren Remzi Gür olmasının etkisi var mı, ister istemez bu soru geliyor akıllara…

Bir diğer seçenek de Ramsey’i iş ortağı olarak THY’nin Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin seçmiş olması. Çünkü Karlıtekin bir röportajında ‘Giyimde takım elbiseyi seviyorum. Renkleri de severim, mesela pembe, lila, yeşil. Sürekli siyah ve gri beni deli ediyor, kasvet veriyor. Son yıllarda ağırlıklı olarak Ramsey giyiyorum’ demişti. Belki de bu kampanya sadece Ramsey’in aklına gelmiştir ve THY de kabul etmiştir!

İkinci soru, yolcu sayısını sürekli artıran, özellikle yurtdışı hatlarda yer bulmakta zorluk çekilen THY’nin neden böyle bir kampanyaya ihtiyaç duyduğu. Elbette her şirket daha fazla ürün satmak, daha fazla kazanmak ister. Ancak halka açık bir şirket olan THY’nin bu kampanya ile ne kazanacağını, gelirlerini ne kadar artıracağını bilemiyoruz. Kısaca bu anlaşmadan THY’nin karı ne olacak? THY açıklarsa kamuoyuna karşı sorumluluğunu yerine getirmiş olacak.

Tek yetkili Cihan Kamer

Kampanyayı ilginç kılan bir unsur daha var. Bilet işlemlerini yapmak için sadece bir seyahat acentesi yetkili kılınmış. Bu acentenin adı Dessin. Dessin Turizm’in ortakları arasında Çiğdem Kamer, Talin Gülen Schenk, Atasay Kamer, Cihan Kamer ve Rudolfo Isalebella yer alıyor. Cihan Kamer ismi de çok tanıdık. Atasay Kuyumculuk’un sahibi olan Cihan Kamer de tıpkı Remzi Gür gibi Başbakan Erdoğan’ın yakın arkadaşı. Son yıllarda işlerini oldukça büyüten Cihan Kamer adı son sel felaketinde de gündeme gelmişti. İkitelli’de çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği ve kaçak olduğu iddia edilen TIR garajının arsasının Kamer’e ait olduğu, garajın sahibi de Kamer’in yakın akrabası olduğu ortaya çıkmıştı.

Bu kampanya seyahat acentelerini tedirgin etmiş durumda. Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Selma Yılmaz kampanyayı ‘Eğer tanıtımlarda yazılıp söylenenler doğruysa, bu anlaşmada müşteri hiçbir alan vergisi ve ekstra ücret ödemiyor. Ramsey’in bu şartlarda bilet verebilmesi için ya sattıkları giyim ürünlerinin maliyetleri çok ucuz ama onlar şimdiye kadar pahalıya satıyorlardı ya da THY ile çok ucuza fiyat aldılar. Vergileri de mağaza karşılıyor diye düşünüyorum’ sözleriyle yorumluyor.

‘Sıradan bir kampanya’ ile ilgili sorular çoğaltılabilir ancak taraflar kamuoyunun kafasında oluşan bu sorulara yanıt verildiğinde belki de taraflara hak verip, ‘öküz altında buzağı aranıyor’ deriz.

825300cookie-checkRemzi Gür bu kez THY kampanyasında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.