Remzi Gür'ün oda başkanlığı düşebilir

Gür, Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki 27 Mayıs günkü duruşmada Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, eski CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım'a 'rüşvet vermeye teşebbüs ettiği' iddiasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.


Sanık Gür'ün 4 yıl hapse mahkum edilmiş fakat suçun ''teşebbüste kaldığı'' anlaşıldığından cezada 4'te 3 oranında indirim yapılmış ve ''sabıkasız oluşu'' nedeniyle de 1 yıllık hapis cezasın 10 aya düşürülmüştü.


"ÜYELİĞİ BİLE DÜŞEBİLİR"


Londra'da Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBBCI) Başkanı olan Gür, dün yönetim kurulunu toplayarak bir değerlendirme yaptı. Yönetim Kurulu, Gür'ün cezasının henüz temyizde beklemede olduğunu gözönüne alarak bu süreçte Gür'ün arkasında olduğu ve kendisini desteklediğini açıkladı.


Gür'ün temyiz başvurusu olumsuzlukla sonuçlanır ve cezası kesinleşirse İngiltere'deki iş yasaları gereği ve TBCCI tüzüğü uyarınca Gür'ün başkanlığının yanısıra TBCCI üyeliği de otomatikman düşmüş olacak…


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu çekti): Türkiye, Gür'ü AK Parti lideri Tayyip Erdoğan'ın çocuklarını okutması ve Erdoğan ailesini Ekinlik’teki yazlığında misafir etmesiyle tanıdı. 

812690cookie-checkRemzi Gür'ün oda başkanlığı düşebilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.