Rengin Kadın Korosu ve İlkay Akkaya büyüledi…

2020 yılı Kasım ayında, Londra`da Sosyalist Kadınlar Birliği tarafından kurulan Rengin Kadın Korusu, protest müziğin güçlü seslerinden İlkay Akkaya ile sahne aldı. 18 Haziran’da Wood Green Dominion Centre’de yapılan konsere bin beşyüz katılım oldu.

Salgın nedeniyle yaşadığımız karantina döneminde, Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB)  öncülüğünde kurulan ve Göçmen İşçiler Kültür Derneği’nin (GİK DER) ev sahipliği yaptığı koronun şefliğini, Türkiye`de de pek çok koro yöneten sanatçı Zuhal Yıldırım Gök yapıyor.

Yıldırım Gök, konserde yaptığı kısa konuşmada “Kurulduğundan bu yana büyük bir ilgi gören Rengin Kadın Korosu, günden güne büyüyerek kadınların özgürce kendilerini ifade ettikleri, sanat alanında yeteneklerini geliştirdikleri ve kadın dayanışmasını güçlendirdikleri bir platform olmaya devam ediyor” dedi.

Sahnedeki 70 kadından oluşan koristin aynı zamanda kadın ve sınıf mücadelesinin paylaşanları olduğunu anlatan Yıldırım Gök, “Koromuza talep her geçen gün artarken biz de hayallerimizi biraz daha büyüttük. Özgürlük türkülerini söylemekten hiç vazgeçmeyen İlkay Akkaya ile sahne paylaşmaktan da mutluluk duyuyoruz” diye devam etti.

Büyük alkışlarla sahneye çıkan İlkay Akkaya da kızkardeşlerinin bir zoru başardığını söyleyerek “Bu akşam hayatımın en unutulmaz, en mutlu günlerinden birini yaşıyorum” dedi.

Rengin Kadın Korusu’na bir süre eşlik eden sanatçı daha sonra kendi repertuvarını seslendirdi.

SAHNEDE EVLİLİK TEKLİFİ

Konserde büyük alkış alan bir sürpriz yaşandı. İlkay Akkaya, solo yapması için sahneye çağırdığı Rengin Kadın Korosu üyelerinden Seda Doğan, sahneye güllerle çıkan erkek arkadaşı Hasan Yalçın’dan evlenme teklifi aldı.

Seda Doğan duygulandığı bu teklife “Evet” deyince seyircilerden büyük alkış aldı. Türküsünü söyledikten sonra Doğan, sevgilisiyle elele sahneden indi…

Konserde tatlı sürprizin yanı sıra aynı gece Kuzey Londra’da çeteler tarafından bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Ali Baygören’in haberi konseri izleyenleri yasa boğdu.

GİK DER yöneticileri sahnede yaptıkları kısa konuşmada çetelere karşı toplumu ve güvenlik güçlerini mücadeleye çağırarak genç ölümlerin artık son olmasını istediler.

2617690cookie-checkRengin Kadın Korosu ve İlkay Akkaya büyüledi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.