Rivâyet muhtelif, ama hakikat henüz ortada değil…

Rahm’ın Şikago Belediye Başkanlığı için şimdiki görevinden istifa edip ayrılması, birçoklarına mantıklı gelmediği gibi, siyasetçiler ve uzmanları bunun “Attan inip eşeğe binmek” anlamına geldiği yönünde görüş beyan ediyor.

Başkan Obama’nın seçimlere girdiği günden beri yanında olan, Yahudi bir aileden gelme Şikagolu Rahm Emanuel, Washington D.C.’deki yönetimin 1 numaralı adamı olmuştu. Obama’nın “içtiği su ayrı gitmeyen” Rahm’dan kolayca vazgeçmesi beklenmezken, birden bire Beyaz Saray’da ne olduysa, “külâhları değiştiler” ve yolları ayrıldı.

Yakında yapılacak olan Şikago Belediyesi Başkanlık yarışına katılacağını savlayarak görevinden ayrılan Rahm, önceki gün, Başkan’ın basına verdiği demeç ve veda konuşmasında elleri belinde, ceketinin düğmesi açık ve “kabadayı” hâllerinde televizyon ekranlarında görüldü. Bu hâliyle, Başkan Obama’ya kırgın, kızgın ya da küskün olduğu yorumları el çabukluğuyla yapılırken, öte yandan Başkanın eşi Michelle’in, “förs leydi” olarak Rahm’dan evvel eski hâzetmediği, onun için ayağını evinden kaydırdığı dedikoduları da ortalıkta dolaştı.

Bir başka dedikodu ise, gelecek seçimlerde Obama’nın ikinci dönem için Başkanlığa aday olmayacağı kesinleşmiş bulunduğundan, Rahm’ın kendisine yeni politik bir iş bulmak için erkenden ayrıldığı yönündeydi.

Bütün bu dedikodular, rivâyetler bir yandan sürerken, Amerikan iç politikasında bu istifanın ve Şikago Belediye Başkanlığı yarışının yeni üyesi Rahm hakkında yeteri kadar bilgi ortalıkta dolaşmıyordu.

1511390cookie-checkRivâyet muhtelif, ama hakikat henüz ortada değil…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.