Royal Academy of Music’de depremzedeler için konser

ROYAL ACADEMY of MUSIC’DE DEPREMZEDELER İÇİN KONSER! GENÇ VİRTÜÖZLER DEPREM YARARINA BULUŞUYOR…

6 Şubat’ta onbinlerce yurttaşımızı kaybettiğimiz deprem yaralarını sarmak için Kraliyet Müzik Akademisi’nde genç virtüözlerin sahne alacağı bir konser düzenleniyor. 27 Mart akşamı gerçekleşecek olan konser, Royal Academy of Music – Duke’s Hall’de, saat 7:30’da başlayacak.

İlk defa bu kadar çok sayıda genç virtüözün buluşmasına tanıklık edeceğimiz konserin repertuarında Ahmed Adnan Saygun ve Fazıl Say gibi bestecilerimizin de eserleri yer alacak. Konser ayrıca deprem için özel olarak bestelenen eserlerle birlikte, anonim türkilerimizin caz armonisiyle düzenlemelerinin müzikseverlere ilk sunumlarıyla nadiren yakalanabilecek özellikler taşıyor.

Aşık Veysel’in ölümsüz eseri Kara Toprak esinlenmesiyle Fazıl Say’ın çağdaş formlarla Black Earth adıyla yeniden bestelemesini genç piyano virtüözlerinden Junyan Chen yorumlayacak.

Kraliyet Müzik Akademisi bestecilik bölümünde okuyan Emre Şener’in 6 Şubat depremi sonrası bu konser için özel olarak bestelediği “Clarinet and String Sextet” ilk kez müzikseverlere sunulacak.

Aynı akademinin yine bestecilik bölümünde eğtimine devam eden genç bestecilerimizden Cem Güven“Mandragora” adlı çalışmasının girişgahını depreme adayarak, 6 Şubat depremiyle eşsüreli 90 saniyelik bir bölümle dehşet anını hatırlatmak istiyor. Depreme hitaben bir sessizlik bölümünün de yer aldığı bestede, durmadan başa dönen pasajlarla tekrar eden deprem kemandan kontrbasa dokuz yaylı çalgıyla anlatılmış olacak.

Royal Academy of Music, Yaylı Çalgılar bölümünden çelist Arya Güneş, Ahmed Adnan Saygun’un “Partita for Solo Cello” adlı eserinin 4. ve 5. bölümlerini yorumlayacak.

Uluslararası yarışmalardaki başarılarıyla birlikte hastane yararına düzenlediği konserlerle Londralı müzikseverlerin yakından tanıdığı kemancı Ezo Sarıcı deprem bölgesi ve savaş kayıplarımıza atfen anonim türkülerimiz “Gaziantep Yolunda” ve Yemen Türküsü” yaylı çalgılar ve caz topluluğu düzenlemeleri de ilk defa müzikseverlerle buluşacak.

Ezo ayrıca piyano eğitimini Almanya’da sürdüren Deniz Cengiz ile Cumhuriyet dönemi bestecilerimizden Ahmed Adnan Saygun’un Anadolu ağıtlarını çağrıştıran “Demet Suite for violin and piano op.33” adlı eserini yorumlayacak.

Konserin caz bölümünde ise saksafoncu Emma Rawicz, topluluğuyla birlikte kendi bestesi ‘Middle Ground’u sunacak. Caz solisti Immy Churchill ise besteci babasının (Pete Churchill) sığınmacıların dışlanmasına karşı bestelemiş olduğu “Shame on you, shame on me”nin yanı sıra “People will come, people will go” adlı parçaları seslendirecek.

Ücretsiz izlenebilecek bu özel performanslar, sınırlı kapasitesi olan üniversite bünyesinde gerçekleşeceğinden konser akşamı bir daralma yaşamamak için önceden yer ayırmak isteyenler aşağıdaki linkten yararlanabilecekler:

https://www.eventbrite.co.uk/e/earthquake-fundraising-concert-for-turkey-tickets-578933725357

Konser akşamı bağışta bulunabileceği gibi aşağıdaki linkten de Online da bağışta bulunabilinirsiniz.

https://gofund.me/eabb13d7

Cep telefonları ile linke ulaşmada zorluk çekenler, Safari yerine Google uygulaması ile daha kolay ulaşabilirler.

Ezo SARICI, Italya-Luca’da

 

Viyolonselci Arya Gunes

 

Tenor Saksafoncu Emma Rawicz, Istanbul Caz festivalinde

 

Caz Solisti Immy Churchil

 

Besteci Cem Guven

 

Caz Solisti Immy Churchil
Deprem için özel beste yapan Emre Şener

 

2676540cookie-checkRoyal Academy of Music’de depremzedeler için konser

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.