Rum basını: Batık bankacıyı MİT vurdu

Rum gazeteleri, Lefkoşa-Larnaka yolu üzerinde, başlarından vurularak öldürülen Elmas Güzelyurtlu ve ailesiyle ilgili habere manşetlerinden ve geniş olarak yer verdi. Gazeteler, Elmas Güzelyurtlu ile eşi ve kızının evlerinden kaçırılarak arabaya bindirildiklerini ve daha sonra da başlarından vurularak öldürüldüklerini yazdı.


“Türk Ajanları, Holiganca Planla Kıbrıslı Türk Aileyi Kaçırdılar ve Öldürdüler – MİT’in Soğukkanlı Tetikçileri – Kıbrıslı Türk İşadamı, Milyonları Zimmetine Geçirmekle Suçlanıyordu” başlıklarıyla veren Fileleftheros, “Türkiye’deki MİT ajanlarının, son birkaç yıldır Güney Kıbrıs’ta yaşamakta olan Kıbrıslı Türk aileyi yok ettiğini” iddia etti.


Gazete, Elmas Güzelyurtlu, eşi Zerrin ve kızı Eylül’ün, evlerinden kaçırılarak arabalarına bindirildiklerini ve “Koşşi” (Üçşehitler) bölgesine götürüldüklerini yazdı. Burada katillerin Elmas Güzelyurtlu’yu sorguladıklarını ve gözlerinin önünde eşini ve kızını öldürdüklerini belirtti.


Gazete, KKTC’deki banka krizinin ardından Güzelyurtlu’nun Güney’e kaçarak, “Kıbrıs Cumhuriyeti” pasaportu aldığını, sonra yurt dışına gidip tekrar Güney’e döndüğünü hatırlatarak, son bir yıldır oğlu aracılığıyla KKTC’de tekrar faaliyet göstermeye başladığını kaydetti.


Gazete, yıl başından bu yana “Volkan” gazetesinin de Elmas Güzelyurtlu’yla ilgili yayınlar yaptığına işaret etti. Habere göre, Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Doros Theodoru ise, yaptığı açıklamada, Rumlar’ın bu cinayete karışmadığını, cinayetin ekonomik anlaşmazlıklardan dolayı işlendiğini söyledi. Gazete, Elmas Güzelyurtlu’nun 1997’de Türkiye’de ve 1999’da İngiltere’de kara para aklama işine de karıştığının söylendiğini de yazdı.


Haravgi gazetesi de, haberi “MİT Vurdu” başlığıyla verdi. Gazete, olayın sonucundan, cinayetin arkasında “MİT ajanlarının” ve “işgal altındaki topraklardaki yer altı dünyasının” bulunduğunu iddia etti ve faillerin, BMW marka araçla Güney’e geçip ardından KKTC’ye döndüklerini ileri sürdü.


Politis ise, polisten aldığı bilgilere dayanarak, iki senaryo üzerinde durulduğunu, bunlardan birinin Elmas’ın “işgal altındaki topraklardaki mafyayla” ekonomik anlaşmazlıklarının bulunduğu; diğer senaryonun ise Elmas ve ailesinin bilinmeyen bir kişi tarafından yargılanmak amacıyla KKTC’ye götürülmek istenmesiyle ilgili olduğunu savundu.


“İşgal Altındaki Topraklardan Tetikçilerle Vahşi Cinayet – Üçlü İntikam – Mafyanın Korkunç Darbesi ” başlığını manşetten kullanan Simerini, haberin ayrıntılarını verdiği sayfada ise, “Hesapların Temizlenmesi” başlığını kullandı.


Haberi manşetten, “Üç Kurşun, Üç Yaşam, Bir Mafya” başlığıyla veren Alithia, haberin ayrıntısını “Onları Yataklarından Kaldırdılar ve Ölüme Sürdüler” başlığı altında verdi.


“İnfaz Edildi – Kıbrıslı Türk Bankacı, Karısı ve 15 Yaşındaki Kızı Anayolda Ölü Bulundu” başlığını kullanan Sunday Mail, Elmas Güzelyurtlu’nun Ay. Demet’teki evinin güvenlik kameralarıyla donatılmış olduğuna ve bir de muhafızı bulunduğuna dikkati çekti.


Mahi ise haberi, “İşgal Altındaki Topraklardan Tereddüt Göstermeyen Katiller Hesapların Temizlenmesinde Üçlü Cinayet” şeklinde yansıttı.
 

676910cookie-checkRum basını: Batık bankacıyı MİT vurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.