Rum basınına göre görüşmeler angarya

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas müzakereler kapsamında önceki gün yeniden bir araya geldi. Fileleftheros, mülkiyet gündemiyle gerçekleşen görüşmenin Eroğlu ve Hristofyas için “angarya olduğu” yorumunu yaptı.

Fileleftheros “Eroğlu ve Hristofyas İçin Angarya… Downer ve Buttenheim Olmadan Görüşüp Tezlerini Tekrarladılar” başlıklı haberinde bir saatten biraz fazla süren dünkü görüşmeye; Avustralya’da bulunan ve Ada’ya Cuma günü dönecek olan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer ile babası öldüğü için New York’ta bulunan Özel Temsilci Lisa Buttenheim’ın katılmadığını yazdı.

Habere göre her iki tarafın da bilinen tezlerini tekrarladığı dünkü görüşmede Türk tarafı, Rum mülklerinin iadesinin KKTC’deki sosyal dengeyi etkilememesi gerektiği; Rum tarafı ise mülkler konusunun toplu değil kişisel bir konu olduğu ve yalnız bu açıdan değerlendirilebileceği görüşünü ortaya koydu.

Gazete görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’na dönüşünde, müzakerelerin 1 Temmuz’dan sonra devamının anlamı olamayacağını söyleyerek takvim konusunu yeniden gündeme getirdiğini ve Rum tarafının sürekli uzlaşmaz olduğunu kaydettiğini aktardı.

Alithia da “Diyalog Dün De Donuk Kaldı… Masada Mülkiyet. BM Downer’ın Dönüşüne Yatırım Yapıyor” başlıklı haberinde dünkü Eroğlu-Hristofyas görüşmesinin de hiçbir somut sonuç alınamayan görüşmelerden biri olduğunu yazdı.

Haravgi ise “Kıbrıs Türk Tarafı Sert… Mülkiyetteki BM Fikirleri De Toprakla Bağlanmasına Yardımcı Olmadı” başlığıyla manşetten yansıttığı haberinde müzakerelerin “solunum cihazında olduğunun dün yoğun şekilde hissedildiği” yorumunu yaptı.

1537110cookie-checkRum basınına göre görüşmeler angarya

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.