Rum Kesimi, 2012 AB dönem başkanlığına hazırlanıyor

Politis gazetesine verdiği demecinde Moleskis, AB Dönem Başkanlığı süresince Güney Kıbrıs’ta 150-170 toplantı yapılacağını hesapladıklarını; bu toplantıların 6-10 tanesinin Gayrı Resmi Bakanlar toplantısı ve geriye kalanların da teknokratlar toplantısı olacağını düşündüklerini söyledi.

Kıbrıs sorununun AB Dönem Başkanlığı gündeminde bulunmayacağını belirten Moleskis, gündemin yalnızca tüm Avrupa’yı ilgilendiren konulardan oluşacağını ifade etti.

AB Dönem Başkanlığı Sekreterliği’nde Kıbrıslı Türkleri de çalıştıracaklarını söyleyen Moleskis, Başkanlık tecrübesinin, er geç Avrupa konularında birlikte çalışacakları Kıbrıslı Türklere de aktarılması gerektiği görüşünü dile getirdi.

Moleskis, Başkanlık süresince çevre konusu başta olmak üzere, toplumsal meseleler, küresel ekonomik kriz, işsizlik ve Doğu Akdeniz ile Orta Doğu’daki ülkelerinin AB ile ilişkilerinin güçlendirilmesinin ileriye götürülmesi konularıyla meşgul olunacağını kaydetti.

AB Dönem Başkanlığı’nın Güney Kıbrıs’a ne kadara mal olacağı konusunda kesin bir rakam belirtmeyen Moleskis, Slovenya’nın AB Dönem Başkanlığı süresince 60 milyon Euro harcadığını ve bu miktarın, AB Dönem Başkanlığı süresince harcanmış en az miktar olduğunu belirterek, Başkanlığın Güney Kıbrıs’a da en az bu kadara mal olacağını söyledi.

1508750cookie-checkRum Kesimi, 2012 AB dönem başkanlığına hazırlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.