Rum kesimi atağa hazırlanıyor

Kıbrıs Rum yönetimi raporu ihtiyatla karşıladı. Rumların, Türkiye’nin üyelik sürecine ilişkin kritik kararın alınacağı Aralık zirvesinde izleyeceği tutum ise henüz netlik kazanmadı.


Rum yönetimi Sözcüsü Kipros Hırisostomidis, gazetecilere yaptığı açıklamada, belirsizliği doğruladı.


17 Aralık zirvesinden Türkiye ile müzakerelere başlama yönünde karar alınması durumunda, kararı veto etmeyi düşünmediklerini söyleyen Sözcü, ancak yine de veto hakkını saklı tuttuklarını vurguladı.


Hırisostomidis, Türkiye’ye ilişkin ilerleme raporunda görmek istedikleri bazı noktaları göremediklerini ise kabul etti, ancak, “bu bizde hayal kırıklığı yaratmamalı” diye konuştu.


Rum yönetimi sözcüsü, “Türkiye’nin katılım sürecine ilişkin tavsiyeler, üzerinde çalışılabilecek iyi bir temel oluşturuyor. Kıbrıs konusunda hedefimize ulaşmak için artık kullanabileceğimiz ve hareket edebileceğimiz bir çerçeve ve süreç mevcut” ifadesini kullandı.


Rum basınından Politis gazetesine göre Kıbrıs Rum yönetimi Türkiye ile üyelik müzakerelerine başlanmasını, Ada’nın yeniden birleşmesi için atılacak yeni adımlara ve sağlanacak ilerlemelere bağlamayı hedefliyor.

676170cookie-checkRum kesimi atağa hazırlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.