Rum Kesimi: Görüşmeye hazırız

Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Kipros Hrisostomidis, “Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için BM’nin gözetiminde ve BM Genel Sekreteri’nin iyi niyet misyonu çerçevesinde müzakerelerin yeniden başlamasına Kıbrıs Rum tarafının hazır olduğunu” bildirdi.


Rum haber ajansı da, BM Genel Sekreterliği’nin, KKTC’de 17 Nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından, “nisan ayı sonu, mayıs ayı başlarında, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin yeniden başlamasıyla ilgili olarak Kıbrıs’a bir ziyaret düzenleyeceğini” duyurdu.


DENTAŞ: UZLAŞMAZLAR


KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, AB yoluyla Ada’nın tümüne sahip çıkmaya çalışan Rum Kesimi’nin uzlaşmaya yanaşmayacağını bildirdi.


Rauf Denktaş, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Rum tarafının Ekim ayına kadar masaya oturup Türk tarafıyla eşit şartlarda bir şey paylaşmasını beklemenin kendimizi aldatmak olacacağını söyledi.


Denktaş; “Rum’u bu mevkiye getirenlerin Kıbrıs üzerindeki siyasetini bilmiyoruz demektir. Annan Planı’nı Türkiye’yi Kıbrıs’tan söküp atsınlar diye hazırladıklarını hala kavramadık demektir” dedi.


Denktaş, KKTC’de Cumhurbaşkanlığı’na halkın, Türkiye’nin ve dünyanın kabul edebileceği partiler üstü birinin seçilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi

677610cookie-checkRum Kesimi: Görüşmeye hazırız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.