Rum Kesimi Türklere düşmanca davranmayı sürdürüyor

AB Dönem Başkanlığı’na 23 gün kala Rum Kesimi Türklere ve Türkiye’ye yönelik “her tür domuzluk” konusunda hiç boş durmamaya özen gösteriyor.

Bir yandan AB nezdinde muhataplarına “ah şu Türkler yok mu, aslında biz onlarla iyi geçinmek için çırpınıyoruz, onlar ise bizim Dönem Başkanlığı’mızı tanımamakta direniyor” şeklinde “masum rolü” oynarken, diğer yandan “her türlü çamura yatmaktalar”.

“Kıbrıs Cumhuriyeti” adını gasp ederek ve o zamanlar “çulsuz olduğu bilinmeyen” Yunanistan’ın AB’ye şantaj yapması sayesinde AB üyesi olan Rum Kesimi, kendi ülkesinin dili olduğunu iddia ettiği Türkçe’yi AB Dili yapmamak için “kılı kırk yardı” ve bunu da başardı.

Milyonlarca Türkçe konuşan insanın AB genelinde dillerinin kabul görmemesini sağlarken aslında kendileriyle çeliştiler.

Vatandaşımız dedikleri “Kıbrıslı Türklere AB’deki en acımasız ayrımcılığı” dillerini yok sayarak yaptılar.

Ve “ayrımcılık” söz konusu olduğunda “mangalda kül bırakmayan” AB’de buna göz yumdu!

Şimdi ise yeni bir “numara” peşindeler.

AB ekonomik kriz içinde boğuşurken Türkiye’nin ekonomisinin “taş gibi” olması bile AB ülkelerinin vize konusunda Türkiye’ye uyguladıkları eski politikanın değiştirilmesi için bir neden iken Rum Kesimi yine “Türklere kötülük yapma” faaliyetlerinde “başrolde”.

Yanlarına Ermeni Diasporası’nın en dogmatik kesiminin “esiri” olmuş Fransa ve hala Kanuni Sultan Süleyman’ın “Viyana Kuşatması’nı” unutamamış “Viyana’nın önündeki dağ kilisesinde papazımızın kellesini uçurdular” politikası ile “Türkiye karşıtlığını” milli bir mesele haline getirmiş Avusturya’yı da alarak Türklere vizenin kalkmaması için ellerinden geleni yapmaktalar.

AB üyesi üyesi ülkelerin Türkiye’yle başlatmayı planladığı vize diyaloğu ile ilgili genel uzlaşısını Fransa, Avusturya ve Rum Kesimi resmi cevaplarını anlaşmalı olarak vermeyerek ve bekleterek sabote etmekteler.

Bugün Brüksel’de gerçekleştirilecek AB İçişleri Bakanları Toplantısı’nda vize konusunda olumlu bir karar alınması beklenmiyor. Bu konuda kaynağım dostum gazeteci Vakur Kaya’nın Brüksel’de mükemmel hizmet veren “abhaber” sitesi.

Fransa, Avusturya ve Rum Kesimi söz konusu kararı inceleme aşamasında olduklarından dolayı Brüksel’e şimdilik olumlu yanıt vermemekteymişler.

Nasıl bir inceleme acaba bu?

Aynı Eurovision yarışmalarında olduğu gibi karşılıklı “ülkelerini temsilen sadece eşekler anırsa” birbirlerine “12 puan” veren Yunanistan ve Rum Kesimi “tarafsızlığı” tarzında bir “inceleme işlemi” olsa gerek.

Önemli olan “Türklere iyilik yapmamak” ana hedefine hizmet etmek!

Brüksel’ de “abhaber” tarafında bildirildiğine göre AB Daimi Temsilciler Komitesi Coreper’de bu üç ülkenin Türkiye ile vize diyaloğuna yeşil ışık yakmaları sonrası kararın hızlı bir şekilde alınacağına işaret etmekteymişler. Buna göre Coreper’de nihai kararın alınması sonrası Haziran ayı sonuna kadar herhangi bir AB Konseyi toplantısının “tartışmasız A gündemine” alınarak AB’nin Türkiye ile ilgili vize kararının kabul edilme ihtimalinin yüksek olduğu dile getirilmekte.

Ben bu kadar olumlu bakmıyorum.

Rum Kesimi bu konuda her zamanki politikasını sürdürecek maalesef.

AB açısından utanılacak bir durum bir kaç yüz bin Rum yüzünden milyonlarca Türk sıkıntı çekmekte.

Sonra da şaşırıyorlar Türkiye, Rum Kesimi’nin AB Dönem Başkanlığı’nı bile tanımıyor diye!

Bir de tanısaydı bari!

1618610cookie-checkRum Kesimi Türklere düşmanca davranmayı sürdürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.