Rum Kesimi’nin gündemi Orams Davası

TAK’ın aktardığına göre; FİLELEFTHEROS ve diğer gazeteler, Lapta’daki eski arsasına villa inşa ettikleri gerekçesiyle Orams çifti aleyhine dava açan Meletis Apostolidis’in avukatı Konstantis Kantunas’ın açıklamasına dayanarak,  İngiltere’de Orams çiftinin avukatlığını yapan Cherie Blair’in, davanın Avrupa Birliği Adalet Divanı’na (ABAD) havale edilmesinin ele alınması sırasında, Maraş’taki malı için Türkiye aleyhine dava açmasıyla tanınan Miras Ksenidis-Arestis’in eşi Yorgos Arestis’in ABAD yargıcı olması konusunu da gündeme getirdiğini belirtti.


FİLELEFTHEROS, Cherie Blair’in bu tutumuna Apostolidis’in avukatlarının itiraz ettiğini ve Cherie Blair’in “bu bir şakaydı” demek zorunda kaldığını savundu.


Habere göre, Cherie Blair, savunması sırasında ayrıca, davanın ABAD’a havale edilmemesi ve davanın İngiliz mahkemesinde kalması gerektiğini de söyledi.


Apostolidis Meletis’in avukatı Kantunas, dün yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın AB Katılım Sözleşmesi’nin 10. Protokolü ile AB normlarının uygulanmadığı bir bölgede yapılan “suç” için üye bir ülkenin mahkeme kararının, başka bir üye ülkede uygulanmasıyla ilgili olacak olan ABAD’ın kararına yönelik iyimserliğini dile getirdi.


Kantunas ayrıca, İngiliz Yüksek Mahkemesi’nin aldığı kararla, yaklaşık bir yıl önce İngiliz Mahkemesi tarafından alınan kararı kabul etmediğini de savundu. Hatırlanacağı gibi, İngiliz mahkemesi, Rum mahkemesinin Orams çifti aleyhine aldığı kararın uygulanmasını kabul etmemişti.


Meletis Apostolidis ise, yaptığı açıklamada, davanın ABAD’a havale edilmesiyle uzun bir yolun açılmış olduğunu ve ABAD’ın Kuzey’de tüm olanları durduracağını savundu.


HARAVGİ’ye göre Kantunas, ABAD’a gönderilecek olan hukuki soruların beş tane olduğunu, bunlardan birinin 10. Protokol’ün yorumlanması, bir diğerinin kararların uygulanması ve kaydedilmesine ilişkin “tüzük” hakkında olduğunu söyledi.


Kantunas, hukuki sorulara ilişkin nihai belgenin iki-üç gün içerisinde ellerinde olacağını da belirtti.


İLGİLİ KÖŞE: KIBRIS’TAN / ATA ATUN… Aresti’nin kocası ABAD yargıcı

700960cookie-checkRum Kesimi’nin gündemi Orams Davası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.