Rum yönetimi Angeliki Yaşar’ı salmıyor

Alithia haberi “Girne’nin Son Kıbrıslı Rumunu Kovuyorlar… Sağlık Nedenleriyle Bulunduğu Özgür Bölgelerden Gitmesi Halinde 85 Yaşındaki Angeliki’nin Ödeneğini Kesmekle Tehdit Eden İşgal Makamları Değil Kıbrıs Cumhuriyeti” başlık ve spotlarıyla yansıttı.

Gazete Rum yönetiminin, yaşamını sürekli Girne’de sürdüren ancak sağlık nedenlerinden dolayı Güney’e giden Angeliki Yaşar isimli 85 yaşındaki Rumu, daimi olarak Güney’de kalmaya zorladığı, KKTC’ye geri gelmesi halinde; yaşamak için almak zorunda olduğu ödeneğini kesmekle tehdit ettiğini yazdı.

Gazete, Girne Kökenlilerin sembolü olduğunu hatta sözde “Girne Belediyesi”nin, Girne’ye katkılarından ve özellikle Yukarı Girne’deki Ay. Georgios Kilisesi’ni idame ettirmesi nedeniyle onore (taltif) ettiğini belirttiği Angeliki’nin yaklaşık iki yıl önce ayağı kırıldığı için tedavi amacıyla Rum tarafına gittiğini yazdı.

Habere göre tedavisi başarıyla sonuçlanan Angeliki, KKTC’deki evine ve eşi Sami Yaşar’ın yanına dönmek isteyince; Rum Sosyal Yardım Dairesi tarafından kendisine verilen ödeneğin kesileceği söylendi.

Rum Sosyal Yardım Dairesi yetkilisinin, Güney’deki mevzuat uyarınca, Güney Kıbrıs’ta ikamet etmeyenlere ödenek verilemeyeceği gerekçesini ortaya koyduğunu belirten gazete, Karpaz’da yaşayan Rumlar ile Koruçam’da yaşayan Maronitler için ödenek olduğunu hatırlatarak bu vakadaki çelişkiye dikkat çekti.

1540130cookie-checkRum yönetimi Angeliki Yaşar’ı salmıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.