Rusya’dan et ithalatı başladı, sırada tavuk var!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Putin ile Erdoğan arasında et şakası iki gün sonra gerçek oldu. Türkiye Rusya’dan kırmızı et ithalatına başladı…
Rusya lideri Vladimir Putin’in Güney Afrika’da düzenlenen BRCIS Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı et şakasının ardından bu ülkeden kırmızı et ithalatı başladı. Rusya Başbakanı Yardımcısı Aleksey Gordeyev, sığır etlerinin ilk partisinin Türkiye’ye teslim edildiğini belirterek kümes hayvanı eti için de büyük umutlar olduğunu açıkladı. Rusya’dan et ithaline tepki gösteren CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Artık üretmeyen bir tarım ülkesiyiz. AKP ve saray rejimi ülke tarımını sistematik ve bilinçli olarak yok etmeyi sürdürüyor.”
 
Hatalı tarım politikaları yüzünden ihtiyacı olan kırmızı eti ithalatla karşılayan Türkiye Rusya’dan da et ithaline başladı.
 
RUSYA BAŞBAKAN YARDIMCISI: ‘ETLERİN İLK PARTİSİ TESLİM EDİLDİ’
Sputnik’in aktardığı habere göre Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksey Gordeyev, Rusya’nın Tver bölgesine yaptığı bir iş gezisi sırasında gazetecilere verdiği demeçte “Sığır etinin ilk partisi Türk pazarına teslim edildi. Kümes hayvanı eti tedariği için de büyük umutlar var” ifadelerini kullandı.
 
‘KARŞILIKLI TİCARET HALİNDE DENGEYİ KURMAM MÜMKÜNDÜR’
Gordeyev, Türk şirketlerinin Rus pazarında aktif pozisyonları olduğunu hatırlatarak, “Ancak, birbirini tamamlayacak şekilde ve karşılıklı ticaret halinde dengeyi kurmak mümkündür” dedi.
 
CHP’Lİ SARIBAL’DAN TEPKİ: ‘PUTİN’İN SİPARİŞİ TAMAM’
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Rusya’dan kırmızı et ithalatının başlamasının ardından, “Putin’in siparişi tamam” açıklaması yaptı.
 
AKP’nin ithalata dayalı ekonomi politikasının tüm kesimleri etkilediğini ancak en büyük darbeyi köylüye vurduğunu savunan Sarıbal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
 
‘ARTIK ÜRETMEYEN BİR TARIM ÜLKESİYİZ’
“2017 yılında yayınlanan 8 adet Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile ithalatın önündeki tüm engeller kaldırıldı ve deyim yerinde ise ithalat patladı. 2018’in ilk üç ayında kırmızı et  ithalatında yüzde 675, canlı hayvan ithalatında ise yüzde 142 artış oldu. Yerli üreticiyi desteklemek için kılını kıpırdatmayan AKP yönetimi ve saray rejimi şimdi de Rusya’da et ithal etmeye başladı. Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksey Gordeyev, sırada beyaz et ithalatının olduğunu belirtti. Erdoğan, Rusya’dan getirilen etlerin pişirildiği bir restoranda Putin’e yemek ısmarlamak için sıkıntı yaşamayacak. Artık üretmeyen bir tarım ülkesiyiz. AKP ve saray rejimi ülke tarımını sistematik ve bilinçli olarak yok etmeyi sürdürüyor.”
 
PUTİN VE ERDOĞAN ARASINDA GEÇEN RUS ETİ KONUŞMASI
Güney Afrika’da düzenlenen BRCIS Zirvesi’nde bir görüşme yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin’in açıklamalarının ardından Rus eti konusu gündeme gelmişti.
 
PUTİN: ‘HANİ BENİ RESTORANA DAVET EDECEKTİNİZ’
İki liderin açıklamasının ardından Putin’in “Beni restorana davet edecektiniz hani?” şeklindeki sorusu üzerine Erdoğan, “Ettim, bekliyorum” karşılığını vermişti.
 
ERDOĞAN, ‘DÖNÜŞTEN SONRA HALLEDERSEK İYİ OLUR’ DEMİŞTİ
Putin’in, “Ama şu konuda anlaşmıştık: Et ürünlerimizi ülkeye alacak iseniz o zaman bu restoranda Rus etleri olacak” sözlerine karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Ben memnuniyetle sizleri öncelikle bekliyorum. Dönüşten sonra bu işi halledersek iyi olur, fazla geciktirmeyelim” ifadelerini kullanmıştı. 
2214040cookie-checkRusya’dan et ithalatı başladı, sırada tavuk var!
Önceki haberYedi renkli gölün kıyısında kara trenli zamanlar
Sonraki haber”OHAL’siz OHAL”e onay
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.