Rusya'nın faturası şimdilik 1 milyar dolar

Tüzmen, Rusya ile yaşanan sorunların çözümü için herkesin üzerine düşen görevi yaptığını, konuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın görevlendirildiğini, bu çalışmaların sonucunu beklemek gerektiğini belirtti.


Rusya'nın Türk ihraç ürünlerine uyguladığı engellemenin maliyetinin 500 milyon dolara ulaştığını, Ramazan sonuna kadar 1 milyar doları bulacağını ifade eden Tüzmen, sorunun bir an önce çözümünü umut ettiğini kaydetti.


Tüzmen, Rusya'nın Avrupa Birliği ile yaptığı protokolün Türkiye için de uygulanabilir olduğunu, buna hiç kimsenin itirazının olamayacağına dikkati çekerek, şunları söyledi:
''Burada gönüllülük esası var, ama onun dışında miktar ve fiyat gibi firma sırlarını belirtecek şekilde açıklamalar ihracatçıya zarar verir ve diğer ülkelere de örnek teşkil edeceği için bunun kabullenilmesi mümkün değildir.


Sorunun çözümü için Rusya'nın istediği şartları Türkiye'nin yerine getirmesi gibi bir model sunuldu. Halbuki Türkiye burada bir engelleme ile karşı karşıya, iş göründüğü gibi değil. Dolayısıyla maalesef yaşanan gelişmeler hiç arzu etmediğimiz bir şekilde zaman bizi haklı çıkartacak şekilde devam ediyor.''

1066570cookie-checkRusya'nın faturası şimdilik 1 milyar dolar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.