Rusya’nın Suriye desteği duygusalmış

Financial Times Rusya’nın ısrarla Suriye hükümetini destekliyor olmasını irdeleyen bir rapora yer verdi.

Gazete “Moskova merkezli saygı değer bir askeri düşünce kuruluşu, Rusya’nın Suriye rejimine verdiği desteğin arkasındaki aklı sorguluyor” diye yazdı.

Rusya’nın savunma çevreleri ile güçlü ilişkileri bulunan Strateji ve Teknoloji Analizleri Merkezi yayınladığı raporda Rusya’nın Esad’ı desteklemesi akılcı olmaktan çok duygusal gibi görünüyor değerlendirmesinde bulunuldu.

Rapora göre Kremlin’in Suriye politikasını, Sovyet iktidarının Orta Doğu’daki son manevi izlerinin de silinmesine neden olacağına inandıkları için Suriye’nin kaybedilmemesi gerektiğini düşünen elitler belirliyor.

Financial Times, düşünce kuruluşunun “Suriye’deki durum Rus politikacıların ve elit kesimin bütün dış politika korkularını, fobi ve komplekslerini tetikliyor. Rusya’nın Suriye konusundaki gerçek riski çok da büyük değil” dediğini aktarıyor.

Habere göre Rusya’nın geçen sene Suriye’ye silah satışı, toplam satışının sadece yüzde 5’i ve Suriye’nin Tartus kentinde bulunan deniz üssü bir iskeleden ve yüzen bir tamirhaneden çok da üstün değil.

1347060cookie-checkRusya’nın Suriye desteği duygusalmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.