Saatler değişmeyecek…

Cumhurbaşkanı kararıyla, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulaması her sene, yıl boyu sürdürülecek. Türkiye’nin AB ile saat farkı 2’ye yükselecek aynı şekilde İngiltere’yle saat farkı da üç olacak.

Avrupa’yla birlikte Türkiye’nin de uyguladığı kış saati uygulaması geçtiğimiz sene Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte kaldırılmıştı.

Binali Yıldırım 2016’da başbakan iken “Kafa karışıklığı olmayacak. İleri geri aldın mı geç mi kaldın? Saatler değişti gelemedim. Sen değişeceksin saatler değişmeyecek. Zaman ekonomisi” demişti.

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan ileri saat uygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT+3) devam ettirilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, 28 Ekim Pazar günü Avrupa ülkeleri kış saatine geçerken (saatleri geri alacaklar) Türkiye ise yaz saati uygulamasına devam edecek.

Yaz saati uygulamasına devam eden Türkiye’de tüm sene boyunca yaz saati uygulanmasına devam edilmesine karar verildiğinden kış saati uygulamasına geçilmeyecek. Yani saatler geri alınmayacak.

Halihazırda Türkiye ile AB arasındaki saat farkı bir iken İngiltere’yle fark iki saat. 28 Ekim’den sonra İngiltere ve AB ülkeleri saatlerini bir saat geri alacaklar.

2231040cookie-checkSaatler değişmeyecek…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.