Saatlerce beklemeye paydos

Kuzey Londra’da Türkler’in yogun olarak yaşadığı Enfield bölgesinde  Foresst Road Sağlık Merkezi, Enfield bölge halkını kan testi, röntgen ve küçük ameliyatlar için saatlerce kuyrukta beklemekten kurtaracak.

Bugüne kadar küçük bir Sağlık Merkezi ile hizmet verilen bölgeye yapılacak olan Foresst Road Sağlık Merkezi için 7 ila 10 milyon sterlin harcanacağının altını çizen İngiliz milletvekili Andy Love ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Karahasan, “2 katlı olarak inşa edilecek sağlık merkezinde, 24 doktor ve 36 hemşire hizmet verecek” dedi. Türklerin yogun olarak yaşadığı bölge olması nedeniyle hastanede, tercümanlarda çalışacak. Yetkililer, 100 otomobil kapasiteli park yeri de inşaa edilecek olan sağlık merkezinin, “2006- 2007 yılları arasında hizmete girmiş olmasının” önemine de değindiler.

 

KARAR İKİ YIL ÖNCE ALINDI

Merkezde kan testi, röntgen ve küçük ameliyatların yapılacağını söyleyen Enfield Belediye Meclis Üyesi ve Sağlık Forumu Üyesi Ahmet Karahasan, “Böylece halk büyük hastanelerde sadece kan testi için günlerce kuyruk beklemekten kurtulacak. Bunların yanı sıra sağlık merkezinde konferanslar da verilecek” dedi.

Devlet yatırımı olan sağlık merkezi kararının bir- iki yıl önce alındığını söyleyen Ahmet Karahasan,  North Enfield ve Edmonton Green’de de iki ayrı sağlık merkezinin yapılacağını söyledi.

Karahasan, “Bu iki sağlık merkezi için de yaklaşık aynı miktarlarda yatırım yapılacak” dedi.

1096920cookie-checkSaatlerce beklemeye paydos

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.