Sabiha Gökçen’de pistten çıkan uçak üçe bölündü!

Sabiha Gökçen’de İzmir-İstanbul seferini yapan uçak pistten çıktı.

Kaza sonrası Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlara kapatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, kazada can kaybının olmadığını ve yolcuların tahliyesinin sürdüğünü açıkladı. Yaralanan iki pilotun durumunun ağır olduğu belirtildi. İstanbul Valisi, yaralı 52 kişinin hastanelere sevk edildiğini duyurdu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçak, inişten sonra Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıktı. Konunun aktarılması üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Uçakta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Hasar oluşan uçaktaki yolcular tahliye ediliyor.

Bu arada, Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmesi gereken uçakların İstanbul Havalimanı’na yönlendirildiği öğrenildi. Üç parçaya ayrıldığı görülen uçakta ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığı ancak yaralıların bulunduğu öğrenildi.Yaralanan iki pilotunun durumunun ağır olduğu bildirildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan kaza bölgesine hareket etti.

UÇAKTA 155 TÜRK YOLCU BULUNUYORDU

Uçakta 155’i Türk olmak üzere, 4 ABDli, 4 Çinli, 3 Iraklı, 2 İsrailli, 2 Kırgızistanlı, 1 İsveçli, 1 Suriyeli, 1 Faslı ve 1 Türkmenistanlı yolcunun olduğu aktarıldı.
Açelya isimli parçalanan uçağın A320 Neo tipi olduğu belirtildi.

2383160cookie-checkSabiha Gökçen’de pistten çıkan uçak üçe bölündü!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.