Sağcı Morattı’ye sol rakip Ferrante oldu

Dün sol partilerin önerdiği belediye başkanı adaylarını belirlemek için sandığa giden Milanolu vatandaşların yüzde 68’ı “Ferrante” dedi.

80 bin oyun kullanıldığı Milano’da belediye başkanlığının diğer adaylarından Nobel ödüllü tiyatro yönetmeni Dario Fo yüzde 23.1, Letizia Morattı’nin çevreci akrabası Milly Morattı yüzde 5,1 ve bağımsız aday Davide Corritöre yüzde 3,3 oy alabildi.

Ferrante’ye Sol İttifakı oluşturan Solun Demokratları, Papatya ve İtalyan Komünistleri destek verirken, Dario Fo Komünist Yeniden Yapılanma partisinin desteğini aldı. Çevreci Milly Morattı,Yeşiller’e dayanırken göçmen vatandaşlara yönelik şeffaf ve yenilikçi bir politika vaat eden ekonomist Davide Corritöre ise bağımsız aday olarak katıldı.

Bruno Ferrante yaptığı açıklamada “Milano belediye başkanlığı için radikal solda benimle birlikte mücadele verecek” dedi.

NOBELLİ ADAY: DARIO FO

Dario Fo ise, “Oylama sonucu belediye başkanlığı yapmam için yeterli olamadı. Ben kendim Ferrante’ye güvenmezken bana oy veren vatandaşa nasıl Ferrrante’ye güvenebilirsiniz diyebilirim? Ferrante’yi tebrik ediyorum ama arkasında Sol Birlik partilerinin desteği olmasaydı bu oyları alamazdı” diye konuştu.

Dario Fo, oyunu kullanmak için geldiği seçim merkezinde alkışlarla karşılandı. “Ben ılımlı değilim” sloganıyla kampanya yapan Fo, merkez sol çizgisiyle diğer üç adayı geride bırakabileceği umudunda. Dario Fo, onlarca yıldır halkın parasını cebine atan alçaklara karşı mücadele ettiğini söyledi. İtalyan yazara, Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone da yakından destek veriyor.

Geçtiğimiz yıl 16 ekim tarihinde yapılan sol partilere yönelik oylamada ise Prodi yüzde 76,3, Bertinotti yüzde 15,6, Di Pietro yüzde 3,7, Pecoraro Scanio yüzde 1,9, Scalfarotto yüzde 1,6, Panzino ve Mastella ise yüzde 0,6 ve yüzde 0,4 oy almışlardı.

1122810cookie-checkSağcı Morattı’ye sol rakip Ferrante oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.