Sadık Han’a yemin töreninde protesto

Londra’nın ilk müslüman Belediye Başkanı Sadık Han görevinin başında. 45 yaşındaki pakistan asıllı Han, yemin ederek belediye başkanlığını üstlendi. Tören, Londra’daki bin yıllık Southwark Katedrali’nde düzenlendi.

Han, oyların yüzde 57’sini alarak göreve geldi. Ancak rakipleri Han’ın seçim zaferinden rahatsız. Han’ın seçim konuşması sırasında kameralara yansıyan bir görüntü bunun ıspatı. Aşırı sağcı “Önce Britanya” partisinin belediye başkanı adayı Paul Golding, han mikrofon başına geçtiğinde protesto etmek için sırtını döndü.

8,5 milyonluk nüfuslu Londra’nın ilk Müslüman belediye başkanı olan Han, otobüs şoförü bir baba ve terzi bir annenin oğlu. İnsan hakları avukatı olan Sadık Han’ın seçim kampanyası Müslüman olması nedeniyle oldukça hararetli tartışmalara neden oldu.

Başbakan David Cameron dahil olmak üzere İngiliz siyasetçilerin aşırı islamcılık yanlısı olarak gördüğü Süleyman Gani’ye yakın olduğu iddiaları, Sadık Han’ın çalışmalarına gölge düşürmüştü. Ancak seçim sonuçları, Londralıların bu suçlamalara itibar etmediğini gösterdi.

857210cookie-checkSadık Han’a yemin töreninde protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.