Sağlık Bakanı Koca: 3 ilde Delta plus varyantı tespit edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs Delta plus varyantının üç ilde görüldüğünü açıkladı.

Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Koca, Delta ve delta plus varyantıyla ilgili sorular üzerine şu yanıtı verdi:

“Delta plus 3 kişide, 3 farklı ilde görüldü. Bunlardan biri İstanbul, Ankara’da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim. Bu kişilerin de genel durumları iyi, ayaktan takip edilen hastalar. Dolayısıyla o açıdan daha ağır geçiren kişiler değil.”

Delta varyantı sayılarının da giderek arttığını belirten Koca, “284’lere kadar çıktı. İl sayımız da artıyor, 30’u buldu” dedi.

Kurban Bayramı’nda ekstra bir tedbir uygulanmayacağını ifade eden Bakan, belediye başkanları dahil olmak üzere kritik görev almış olan kişiler için de yakında üçüncü dozun açılacağını söyledi.

Bakan Koca, 22 Haziran’da Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Delta plus varyantının görülmediğini, 16 ilde 134 delta vakası tespit edildiğini” açıklamıştı.

VAKA SAYISI

Öte yandan Sağlık Bakanı Koca illere göre 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını paylaştı

Koca, illere göre 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren haritanın son halini paylaştı.

Koca, “Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun” dedi.

Bakan Koca, son bir haftada vaka sayısında en fazla azalmanın Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın’da gözlendiğini kaydetti.

Vaka sayısı İstanbul’da 54,60; Ankara’da 71,99; İzmir’de 23,51 olarak kayda geçerken, bu sayının en yüksek olduğu iller Ağrı (155,57), Siirt (105,42), Bitlis (101,14), Kütahya (97,11), Erzurum (91) oldu.

2529360cookie-checkSağlık Bakanı Koca: 3 ilde Delta plus varyantı tespit edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.