Sağlık Bakanı’ndan pembe tablo: Bulaşma hızı 0.72’ye geriledi

ANKARA – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından Türkiye’de salgının gerilediğini belirtti.

Bakan şunları söyledi:

“Virüsün etkisini yitirip yitirmediğine dair bir şey söylemek zor ama salgının Türkiye’de etkisinin azaldığı bir gerçek. İkinci dalga riski şu dönemde düşünmüyoruz. Tedbirlere uyarsak, kontrollü sosyal hayatın gereğini uygularsak ikinci dalga beklemiyoruz. Virüsün bulaşma hızı 1.56’dan 0.72’ye geriledi.

Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması seyahatlerde serbest giriş kartı olacak. Hayat Eve Sığar uygulamasıyla kod alınacak. HES uygulaması ile mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz. Herkese özel bir kod olacak. Kod sayesinde kimlik numarası gibi veriyi başkasıyla paylaşmak zorunda kalmayacak. Önümüzdeki günlerde HES kodunun yaygın kullanılması hayatımızı kolaylaştıracak.

65 yaş üstüne ‘memleket izni’

65 yaş üstü büyüklerimize küçük bir müjdemiz olacak. Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Bilim Kurulu önerisi doğrultusunda 65 yaş üstü büyüklerimiz eğer memleketlerine gitme noktasında, sabit yere gittiğinden eminsek, sağlık açısından sorunları yoksa, ilgili kaymakamlıktan, 1 ay dönmemek üzere bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak.

Bununla ilgili duyuru da İçişleri Bakanlığımız tarafından yapılmış olacak. Daha kontrollü, daha uygun bir mekan söz konusu ise buraya geçişi sağlamak için yaklaşım söz konusu olacak.”

2417290cookie-checkSağlık Bakanı’ndan pembe tablo: Bulaşma hızı 0.72’ye geriledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.