Sahi biz ne yapıyoruz?

Sahi biz ne yapıyoruz?

 

Londrada yaşıyoruz. Adana’da ocak başı kebap yiyip , İstanbul İskembecisi’nde  gece geç saatlerde çorba icip, Özanteplilerde baklavalar  yiyiyoruz. 

 

Cebimizde  memlekete dönüs tarihiyle,Green Lanes’te yürüyoruz. Green Lanes’in bittigi yerde dünyanın bittiğine inanıyoruz.

 

En güzel giysilerimizi memlekete tatile giderken giyiyoruz. Tatilde minik milyonerler gibi davranıyor hayatımızın mükemmelliği üzre söylediğimiz beyaz yalanlara , önce kendimizi sonra sevdiklerimizi inandırıyoruz..

Sokakları düzenli, kadınları, erkekleri alımlı Londra’da, hayati tehir edip , çalısmayı tercih ediyoruz. Arada bir, ‘ben memlekette bu kadar calışsaydım neler kazanırdım’ gibi inciler saçıyoruz…

 

Sahi biz ne yapıyoruz?

 

İnsan  yazısına  böyle aklına her geleni yazarak başlarsa, işte tam burada tükeniyor.

 

Yazdıklarınız sizi yüksek bir duvarın önüne getirip birakıyor ya da  ben öyle hissediyorum.

 

Londra’da yirmi yılımı tamamladığım şu günlere denk gelen bu yazının  bütün bu söylediklerimlerimden uzak olması imkansızdı.

 

Turkiye’ye tatil yolculuğuna   başlamadan, dönüşün sıkıntısını icinde hisseden bendenizin, Londra Türk Radyosu’ndaki progromlarını dinleyenler bilir, ne kadar iyi bir umut taciri oldugumu.

 

‘Peki!’ diyeceksiniz ‘Neden bu karamsarlık?’ Hayatın tam burasında keşfettiğim bir şeyler var. Hic bir şey tam değil. Burda size sunulanlar memelekette, memlekette size sunulanlarsa burda yok . Bizlerse hayatın o büyülü resmini kusursuz tamamlamak çabasında olanlardanız.

 

Oysa resmi tamamlasak bile, karşısına geçip keyifle seyredecek zamanızdan çalıyoruz .Nasılda kimimizi ‘Hadi gel köyümüze dönelim’li türküler, annesiz bir cocuk mahsunluğuna sokuyor..

Dostlar siz yine de eğer bu yazılanların uzağındaysanız aldırmayın, unutun. Ama bankalardaki veya yastık altındaki birikimlerinizi  kontrol etmeyi unutmayın .

 

Bana gelince YOLCU YOLUNDA GEREK…

1088150cookie-checkSahi biz ne yapıyoruz?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.